Τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων Αθήνας

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνάς ζητεί (Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.) ζητεί να αποσυρθούν τα άρθρα 36 και 42 του νομοσχεδίου για «εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών δημόσιας διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων, κ.λπ.» που προβλέπουν την επαναφορά των συνταξιοδοτηθέντων διευθυντών και προϊσταμένων των δικαστηρίων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο Σύλλογος ζητεί την άμεση απόσυρση των άρθρων, καθώς «καταλύουν τα ήδη κεκτημένα

εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Ειδικότερα, ο Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α. σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 αρχίζει στην Βουλή η συζήτηση που αφορούν τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών υπαλλήλων, προβλέπουν ότι κάποιος που συνταξιοδοτείται με πλήρη σύνταξη μπορεί να παραμείνει στην υπηρεσία του, μετά από αίτησή του, έως τα 67, αν είναι δημόσιος υπάλληλος και έως τα 65 αν είναι δικαστικός υπάλληλος.

Ακόμη, προβλέπουν τα δύο αυτά άρθρα ότι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2015 έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση και να επανέλθουν στην υπηρεσία τους μέχρι και 31.12.2016.

Ο Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α. χαρακτηρίζει τα δυο αυτά άρθρα «ανησυχητικά», για τους εξής λόγους:

1) Σε γενικότερο επίπεδο θίγονται τα θεσπισμένα και κατοχυρωμένα όρια συνταξιοδότησης.
2) Εισάγονται και μάλιστα σε μη σχετικό νομοσχέδιο τροπολογίες για «έμμεση» αύξηση των ορίων ηλικίας,
3) Τη στιγμή που η ανεργία είναι υψηλή στερούνται οι νέοι τη δυνατότητα εργασίας και δεν ανανεώνεται η δημόσια διοίκηση.
4) Στα δικαστήρια ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορεί να επιστρέψει είναι πολύ μικρός και αφορά προϊσταμένους και διευθυντές, καθιστώντας έτσι τη ρύθμιση φωτογραφική, ενώ δεσμεύει οργανικές θέσεις που θα καλυφθούν από επικείμενο διαγωνισμό του υπουργείου,
5) Η επιστροφή όσων συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2015 εγείρει ερωτηματικά, γιατί είναι στοχευμένα επιλεκτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα