Τέσσερα σενάρια για το μεγάλο φινάλε του Game Of Thrones

Επιτέλους έφτασε η ώρα του τελευταίου κύκλου, που κλείνει ένα ταξίδι 8ετίας στη γη των Επτά Βασιλείων. Ο λόγος βέβαια για το Game Of Thrones, τη σειρά που θεωρείται η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης παγκοσμίως. Έχει κερδίσει καμια 300αριά βραβεία, έχει δημιουργήσει αμέτρητα fan clubs, ιστοσελίδες και ένα προηγούμενο που δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει άλλη αντίστοιχη να ξεπεράσει σύντομα.

Όπως είναι φυσικό με

την αναγγελία της πρεμιέρας του τελευταίου κύκλου στις 14 του Απρίλη (όνειρο ζω μη με ξυπνάτε), πήρε φωτιά το ίντερνετ και αναστέναξαν τα πληκτρολόγια.

Ποιος τελικά θα επικρατήσει; Όχι τίποτα άλλο, μιλάμε για πολύ δυνατούς παίκτες με ισχυρό παρελθόν και όνομα, που ο καθένας για τον εαυτό του φαντασιώνεται σιδερένιους θρόνους.

Οι θεωρίες και τα σενάρια για το φινάλε δίνουν και παίρνουν και μιας και κάναμε ένα σουλάτσο σε πολλά από αυτά, καταλήξαμε στα παρακάτω τέσσερα επικρατέστερα.

Πρώτο σενάριο: Πρώτη και καλύτερη υποψήφια για τον Θρόνο είναι η μάνα των δράκων Daenerys Targaryen. Είναι αποφασισμένη, φέρει το όνομα, έχει μαγικές ικανότητες αν σκεφτεί κανείς ότι δεν την καίει η φωτιά, έχει πιστούς (ενίοτε και ερωτευμένους που θα έδιναν τη ζωή τους) συντρόφους και έχει περάσει τα πάνδεινα: από έναν αδελφό που την πούλησε σε κάτι άγριους (άσχετα αν στο τέλος αγάπησε τον θεούλη αρχηγό τους), στην προσπάθειά της να φτιάξει στρατό, στην απελευθέρωση των δούλων ως υπέρμαχος της ελευθερίας, στην επιστροφή στα πάτρια εδάφη, στην διεκδίκηση του Θρόνου… Η τωρινή βασίλισσα Cersei έχει βρει σίγουρα τον μπελά της.

Δεύτερο σενάριο: Μεγάλη μορφή της σειράς απεδείχθη ο πάλαι ποτέ μπάσταρδος Jon Snow. Τελικά ο άνθρωπος ούτε μπάσταρδος ήταν, έτρεχε σαν τον τρελό στα τείχη να προστατεύσει τα Βασίλεια από τους Άγριους (και όχι μόνο), αγάπησε, πέθανε, αναστήθηκε, ηγήθηκε, τα έβαλε με τους νεκροζώντανους και ξαφνικά ερωτοτροπεί και με την ξανθιά θεά Καλίσι. Ο γιος του πρίγκιπα Rhaegar Targaryen και της Lyanna Stark (καθόλου τυχαίο που δεν τον πειράζουν οι δράκοι άλλωστε) σαφέστατα είναι από τους πιο ισχυρούς για την κατάκτηση του Σιδερένιου Θρόνου.

Το τρίτο σενάριο είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω: είδαμε στον τελευταίο κύκλο τα δύο ομορφόπαιδα να καταλήγουν στα ενδότερα και ένα πριγκιπικό ειδύλλιο να γεννιέται, άσχετα που οι νέοι της ιστορίας μας δεν γνωρίζουν ότι η Daenerys είναι θεία του Jon. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι πότε θα το ανακαλύψουν οι ίδιοι και αν θα αποφασίσουν να καταλάβουν το Kings Landing ως βασιλικό ζεύγος.

Το τέταρτο και τελευταίο σενάριο έχει δύο βερσιόν με κεντρικό πρόσωπο τον απόλυτο άρχοντα του σκότους Night King. Στο πρώτο βερσιόν ο αγέρωχος αυτός γαλαζομάτης που δεν τον σταματάει τίποτα, απλά θα σκοτώνει ό,τι βρίσκει μπροστά του με τα αμέτρητα ζόμπι που έχει για στρατό και θα καταλάβει -δια του θανάτου- τα 7 Βασίλεια. Το δεύτερο βερσιόν έχει πιο ενδιαφέρον γιατί αυτή η ανατρεπτική θεωρία παίζει αρκετά τα τελευταία χρόνια: ο Night King είναι ο Bran Stark που σημαίνει ότι τελικά αυτός θα επιλέξει να σώσει τα Βασίλεια από το σκοτάδι. Και πώς θα το κάνει ακριβώς αυτό; Αν παίξει αυτό το σενάριο, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λίγο καιρό. Ο 8ος και τελευταίος κύκλος ξεκινάει επιτέλους σε λίγες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα