Θρίλερ δίχως τέλος η απαγωγή Λεμπιδάκη – Επιμένουν οι απαγωγείς

Δεν έχει τέλος η αγωνία που βιώνει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης αλλά και η οικογένειά του στην Κρήτη, καθώς συμπληρώνονται πεντέμισι μήνες από την ημέρα που έπεσε θύμα απαγωγής, καθιστώντας την υπόθεσή του τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια απαγωγή, στα αστυνομικά χρονικά της Ελλάδας.

Οι απαγωγείς επανήλθαν τις προηγούμενες ημέρες με ένα βίντεο-απόδειξη ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο οποίο φέρεται να αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη.

Οι

απαιτήσεις των απαγωγέων

Οι απαιτήσεις τους για πρώτη φορά πέφτουν από τα ιλιγγιώδη και εντελώς ανύπαρκτα ποσά των 80 έως και 100 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσαν, στα 30 εκατομμύρια, όμως η οικογένεια επιμένει σε κάθε τόνο, πως τα 10 εκατομμύρια που κατάφερε να συγκεντρώσει αυτά είναι στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, ύστερα και από ρευστοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Μέχρι στιγμής, οι απαγωγείς είναι πολύ προσεκτικοί και έχουν δείξει ότι μελετούσαν καιρό το κάθε τους βήμα, εκτός -όπως όλα δείχνουν- από τις οικονομικές δυνατότητες του θύματός τους, για το οποίο μάλλον πίστευαν ότι είχε πολλαπλάσια περιούσια της πραγματικής του.

Μέχρι και η απαίτηση που έχουν δείξει τα λύτρα να καταβληθούν σε μικρά και χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα δείχνει ότι έχουν διδαχθεί από τα λάθη της συμμορίας Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά, όπου το κουβάρι ξεδιπλώθηκε τουλάχιστον από ένα περιφερειακό μέλος της συμμορίας από την Κρήτη, όταν έσπευσε με το μερτικό του να αγοράσει μία καινούργια μερσεντές και σχεδόν αυτόματα έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας. Βεβαίως ούτε και αυτό που ζητούν είναι εύκολο, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια ποσά.

Το χρονικό της απαγωγής

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, το αυτοκίνητό του Μιχάλη Λεμπιδάκη βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες, στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Τότε σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο το Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.

Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.
Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα