«Το Ποτάμι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητους βουλευτές θα λύσουν το Μακεδονικό», τονίζει ο Παππάς

«Ο μεσαίος χώρος πιέζεται γιατί ασφαλώς και δεν έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από τη θέση του προοδευτικού κόσμου για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με τους βόρειους γείτονές μας στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το Ποτάμι είχε αντιφάσεις, ο Γιώργος Αμυράς ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επέστρεψε στην κοίτη του. Το Ποτάμι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ

και ανεξάρτητους βουλευτές θα λύσουν ένα πρόβλημα που κόστισε στην εξωτερική πολιτική της χώρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πολιτικές ανακατατάξεις που φέρνει.

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει «ανάγκη σύγκλισης προοδευτικών δυνάμεων, καθώς πρόκειται για συγκλίσεις που μειώνουν τις ανισότητες, φέρνουν διαφάνεια στο κράτος και εγγυώνται την πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «με το Ποτάμι προφανέστατα έχουμε διαφορές, ωστόσο στο Μακεδονικό ζήτημα έχει μια στάση ευθύνης. Από την άλλη, το ΚΙΝΑΛ ζει μια μεγάλη αντίφαση και πληρώνει τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η αναλογία ήταν 5-1 υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή η θέση άλλαξε με προσωπική απόφαση της κ. Γεννηματά».

Μιλώντας για πολιτικές διεύρυνσης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «οι προσδοκίες μας για διεύρυνση του άξονα της στήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ένας διαρκής στόχος. Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν συνεχίσουμε και εμβαθύνουμε την προσπάθεια συνομιλώντας με πρόσωπα από τους όμορους πολιτικούς χώρους, φυσικά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο».

Απαντώντας στα σενάρια ανασχηματισμού, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αποδείξει πως λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις με γνώμονα τη συνέχιση και τη διεύρυνση της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής».

Καλούμενος να σχολιάσει πολιτικές παρεμβάσεις για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν θετική και επανέφερε τη θέση που είχε διατυπώσει για τη Συμφωνία στο παρελθόν. Άλλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί άλλαξαν στάση».

Για τις επιθέσεις στη Βουλή ανέφερε ότι «υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος των αγανακτισμένων και αυτό έχει μια λειτουργικότητα για τη συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα, που απεχθάνεται τα λαϊκά ξεσπάσματα ιδίως όταν αυτά είναι σε θέση να συνταράξουν το πολιτικό σκηνικό. Λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 3,5% όταν ξέσπασε το κίνημα των αγανακτισμένων έβγαλε τον κόσμο στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πολιτική δύναμη που συνέβαλε στο να μετασχηματιστεί μια αντίδραση που υπήρχε κίνδυνος να πάρει και αντιδημοκρατικές εκτροπές, σε ένα καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή. Η σιωπή της Δεξιάς για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή φασιστικών ομάδων είναι ολίσθημα και όνειδος. Είναι σαφές ότι επεχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο της Βουλής».

Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο Πάνος Καμμένος κλιμακώνει μια κριτική για να έχει μια επικοινωνιακή παρουσία. Είχαμε μια συνεργασία που η ιστορία θα την καταγράψει ως συνεργασία που έβγαλε τη χώρα από μνημόνια. Από εκεί και πέρα ας κάνει τις επιλογές του και όπου χρειαστεί να απαντήσουμε επί της ουσίας θα απαντήσουμε. Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη της Βουλής και θα έχει ακόμη μεγαλύτερες πλειοψηφίες τις επόμενες εβδομάδες, όταν έρθουν τα θετικά μέτρα».

Για τα σενάρια περί πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν τόλμησε να προβεί μέχρι στιγμής σε μια τέτοια κίνηση. Μας έλεγε να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη της Βουλής, την οποία πήραμε με τρόπο κρυστάλλινο. Η Νέα Δημοκρατία βλέπει να διαψεύδεται ακόμη ένα αφήγημά της που είχε υιοθετήσει για να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Απαντώντας για το χρόνο των εκλογών ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «αν δεν είχαμε την απόλυτη πλειοψηφία στην ψήφο εμπιστοσύνης ενδεχομένως να επιταχύνονταν οι εξελίξεις για τις εκλογές. Η κυβέρνηση όχι μόνο θα περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα θετικά μέτρα με ευρύτερη πλειοψηφία, αλλά θα ολοκληρώσει την τετραετία και το φθινόπωρο του 2019 θα ζητήσει να συνεχίσει η πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης, της ανάκαμψης της οικονομίας», καθώς θα επίσης και το γεγονός ότι η Ελλάδα γίνεται αξιόπιστη διεθνώς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές με κοινοτικούς Επιτρόπους και για τις συγκεκριμένες επαφές του αναφέρθηκε στο κλείσιμο της συνέντευξης: «Έχουμε συναντήσεις με τις επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου και Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπρειλ, για την πορεία των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Δηλ. τις συνδεσιμότητες της νέας γενιάς, δηλαδή τις συνδέσεις οπτικών ινών που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο σε υπερυψηλές ταχύτητες. Ήδη λάβαμε το πράσινο φως για το Super Fast Broadband (sfbb.gr), το οποίο επιδοτεί την απόκτηση γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων Ίντερνετ τουλάχιστον 100 Mbps με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gbps». Επίσης, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα