Το τηλεφώνημα του Τσίπρα που οδήγησε τη Χριστοδουλοπούλου στην παραίτηση

Ένα τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου ήταν αυτό που έβαλε τέλος στο «σίριαλ» με τις μετατάξεις στη Βουλή και που οδήγησε τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφια.

Αναλυτικότερα, την ώρα που ο πρωθυπουργός

βρισκόταν στη συνεδρίαση της ΓΣ του ΣΕΤΕ, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κ. Χριστοδουλοπούλου και λίγο αργότερα την κάλεσε πίσω.

Στο τηλεφώνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον κ. Τσίπρα την πρόθεσή της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και του μετέφερε τη σκέψη της να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μια σωστή απόφαση, θέτοντάς την επί της ουσίας εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάπως έτσι, η κ. Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής πως δεν είναι υποψήφια, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, όταν ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για όσα έγιναν στη Βουλή, τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση, ζητώντας του να «παγώσουν» όλες οι μετατάξεις άμεσα, κάτι που συνέβη.

Το παρασκήνιο των μετατάξεων

Για την ιστορία ωστόσο, πρέπει να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς έγινε με τις μετατάξεις στη Βουλή, τις οποίες έσπευσε να στηλιτεύσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του.

Η ίδια η ΝΔ, όχι μόνο μετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων και συναίνεσε στη διαδικασία των μετατάξεων, αλλά ήταν αυτή που μέσω του κ. Τραγάκη τον περασμένο Δεκέμβριο ζήτησε βάσει του νόμου για την κινητικότητα να εναρμονιστεί και η Βουλή. Και η ίδια η ΝΔ ήρθε εκ των υστέρων και προχώρησε σε ένα ακραίο κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας.

Από την εναρμόνιση στην κινητικότητα, ωφελήθηκαν ιδίως όσοι ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή από το 2009 και εντεύθεν και αυτό το ζήτημα αφορά κυρίως άλλες πολιτικές δυνάμεις και όχι τη σημερινή κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χρήση της δυνατότητας να αξιοποιήσουν την κινητικότητα δε, έχουν κάνει πολλοί, αν όχι όλοι οι αποσπασμένοι στα γραφεία των Αντιπροέδρων της Βουλής όλων των κομμάτων.

Καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το κοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με τον νόμο, πού θέλουν να εργαστούν. Ακολούθησε αλληλογραφία με τα υπουργεία, η οποία κράτησε μήνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα, Χριστοδουλοπούλου,tsipra, christodoulopoulou