Το ΥΠΕΞ «σφάζει» τον Τσαβούσογλου με μόλις 20 λέξεις

Να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις, προτρέπει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το Υπουργείο Εξωτερικών, «σφάζοντάς» τον σε μόλις… 20 λέξεις σε σχετική ανάρτηση στο «Twitter», για όσα αναφέρει για την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα με τους πρόσφυγες.

«To να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις είναι πάντοτε καλό

στη διπλωματία. Όπως είναι και η ψυχραιμία», απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών στον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Being based on true facts rather than on fake news is always good in the workings of diplomacy. As is composure.

Τo να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις είναι πάντοτε καλό στη διπλωματία. Όπως είναι και η ψυχραιμία.#fakeTurkishPropaganda

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) March 5, 2020

Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε προκλητική ανάρτηση στο twitter του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Πιστεύεις ότι είναι αποδεκτό να ρίχνεις δακρυγόνα εναντίον αθώων προσφύγων; Είναι αποδεκτό να τους πυροβολείς και να τους σκοτώνεις; Αντί να διαδίδετε ψευδείς ειδήσεις για εμάς, η Ελλάδα θα πρέπει να μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως ανθρώπινα όντα, όπως εμείς, στην Τουρκία», έγραψε ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

.@NikosDendias masum göçmenlere göz yaşartıcı bomba atmanın kabul edilebilir olduğunu mu düşünüyorsun? Onlara ateş etmek ve öldürmek kabul edilebilir mi? #Yunanistan hakkımızda yalan haber yaymak yerine; göçmenlere insan gibi davranmalıdır, yıllardır #Türkiye’nin yaptığı gibi. https://t.co/YtR522ZlD4

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) March 5, 2020

Επίσης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις του κατά της Ελλάδας, αναφέροντας στη «Bild»: «Η Αθήνα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, πυροβολεί πρόσφυγες». Επίσης, πριν από μερικές ώρες είχε πει: «Η Ελλάδα δίνει όπλα σε χωρικούς για να πυροβολούν πρόσφυγες».

Πηγή: Το ΥΠΕΞ «σφάζει» τον Τσαβούσογλου με μόλις 20 λέξεις - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα