Τούρκοι ψαράδες κατηγορούν το ελληνικό Λιμενικό ότι εξαπέλυσε πυρά εναντίον τους (video)

Τι καταγγέλλουν στην Hurriyet οι ψαράδεςΒίντεο από τουρκική βάρκα όπου οι έλληνες λιμενικοί κρατούν όπλαΔεν καταγράφεται ωστόσο η στιγμή των φερόμενων πυροβολισμών

Σε σοβαρές καταγγελίες που στοχοποιούν το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προχώρησαν τούρκοι ψαράδες, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, οι ψαράδες έπλεαν ανοιχτά της Σάμου – σε διεθνή ύδατα όπως υποστηρίζουν – όταν σκάφος του ελληνικού

Λιμενικού τους προσέγγισε.

Όπως καταγγέλλουν οι ψαράδες, οι έλληνες λιμενικοί κρατούσαν όπλα στα χέρια τους, ενώ άρχισαν να πυροβολούν σπάζοντας τα παράθυρα του σκάφους.

Στο βίντεο, φαίνεται το ελληνικό σκάφος να προσεγγίζει το τουρκικό ψαράδικο και ο καπετάνιος του να φωνάζει «δεν υπάρχει πρόβλημα», ενώ μετά από λίγο υπάρχει πλάνο με σπασμένα παράθυρα, με ένα μέλος του πληρώματος να δείχνει μια πλαστική σφαίρα.

Σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet, η ελληνική ακτοφυλακή, εξακολούθησε να κυνηγά τους ψαράδες ακόμη κι όταν εισήλθαν σε τουρκικά ύδατα με τους έλληνες λιμενικούς να βρίζουν και να χειρονομούν εναντίον τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα