Τρεις νεκροί στην Ιρλανδία που πλήττεται από τον τυφώνα «Οφηλία» (εικόνες)

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα “Οφηλία” που σαρώνει τις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας.

Η ισχυρή καταιγίδα συνοδεύεται από σφοδρούς ανέμους ταχύτητας έως και 150 χλμ/ώρα. Εκτός των ανθρώπινων απωλειών, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πτώσεις δέντρων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και αρκετές ζημιές.

Σύμφωνα με τα ιρλανδικά ΜΜΕ, τραγικό θάνατο βρήκε μία 50χρονη γυναίκα σε τροχαίο που προκλήθηκε όταν δέντρο ξεριζώθηκε κι έπεσε στον δρόμο κοντά στο χωριό Άνγκλις (νότια) ενώ επί

τόπου τραυματίστηκε μια γυναίκα 70 ετών.

Κοντά στα σύνορα με τη βόρεια Ιρλανδία, ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του τη στιγμή που οδηγούσε.

Την ίδια στιγμή, στην πόλη Κάχιρ ένας 30χρονος υπέκυψε στα τραύματά του καθώς νωρίτερα τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο προσπαθώντας να απομακρύνει ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί από την καταιγίδα.

«Θέλω να γίνει σαφές σε όλους ότι διανύουμε μια εθνική κρίση, ο κόκκινος συναγερμός έχει κηρυχθεί σε όλες τις κομητείες, όλες τις πόλεις, όλες τις περιοχές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

Ακόμα, εξέφρασε τον φόβο του πως κάποιοι «πολίτες θα μπορούσαν να πουν ότι η καταιγίδα είναι λιγότερο σοβαρή απ’ ότι προβλεπόταν».

Από την πλευρά τους οι αρχές έκλεισαν όλα τα σχολεία, πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ανέστειλαν δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες και απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται πως ως το μεσημέρι της Δευτέρας, περισσότερα από 210.000 νοικοκυριά και καταστήματα παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως Κορκ, το Λίμερικ, το Τιπερέρι και το Γκάλγουεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία ESB Networks.

Φωτογραφίες: Twitter, Daily Mail, PA, SWNS.com, Reuters, Linda Davis

Keywords
Τυχαία Θέματα