Τρομερός Μπεκέλε – Άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο (video)

Εντυπωσιακό αγώνα έκανε την Κυριακή (29/09) στον μαραθώνιο – έγινε παράλληλα με το Παγκόσμιο Στίβου στη Ντόχα – του Βερολίνου ο Κενενίσα Μπεκέλε που λίγο έλειψε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Από ελληνικής πλευράς, ο Κώστας Γκελαούζος έτρεξε τον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας του κάτω από τις 2.20.00.

Ο εκπληκτικός ο Μπέκελε, που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει τα αγωνίσματα του στίβου για τον μαραθώνιο, απείλησε… το ρεκόρ του Κιπτσόγκε. Ο αθλητής από την Αιθιοπία τερμάτισε σε 2.01.41 και απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ελιον Κιπτσόγκε, το οποίο είναι 2.01.39, δεύτερος ήταν ο Λεγκές Μπιρχάνου

(Αιθιοπία) με 2.02.48 και τρίτος ο Λιμά Σισάι (Αιθιοπία) με 2.03.36. Υπόθεση της Κένυας ήταν και ο αγώνας των γυναικών, με την Ασέτ Μπεκέρε να επικρατεί με 2.20.14 και τις Μαρέ (Αιθιοπία) και Σαλί (Κένυα) να ακολουθούν με 2.20.21 και 2.21.06 αντίστοιχα.

Ο Μπεκέλε βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.03.03 και έγινε ο δεύτερος κορυφαίος όλων των εποχών στο μαραθώνιο.

«Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα και το ατομικό ρεκόρ. Στεναχωριέμαι ωστόσο, που έχασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τόσο λίγο. Το αποτέλεσμα με ενθαρρύνει για το μέλλον. Μπορώ να τρέξω καλά και δε θα τα παρατήσω», είπε ο σπουδαίος αθλητής από την Κένυα.

Ο Κώστας Γκελαούζος, αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου, συμμετείχε για δεύτερη φορά στον μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου πέτυχε 2 ώρες 18.37 και κατέλαβε την 62η θέση βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.21.54 από τον μαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Γκελαούζος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένος και έδειξε πως και στο μέλλον θα είναι σε θέση για καλύτερους χρόνους.

Πρόκειται άλλωστε για έναν νέο αθλητή στο αγώνισμα, που στο Βερολίνο έκανε μόλις τον έκτο μαραθώνιο της καριέρας του.

Kenenisa Bekele has missed the world record in the men’s marathon by two seconds as he won #BerlinMarathon in a time of 2.01.41 leading Ethiopia to a 1,2,3 finish. #TheScoreKE pic.twitter.com/OHewXEzReR

— Carol Radull (@CarolRadull) 29 Σεπτεμβρίου 2019

Υπόθεση της Κένυας ήταν και ο αγώνας των γυναικών, με την Ασέτ Μπεκέρε να επικρατεί με 2.20.14 και τις Μαρέ (Αιθιοπία) και Σαλί (Κένυα) να ακολουθούν με 2.20.21 και 2.21.06 αντίστοιχα. Ο Μπεκέλε βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.03.03 και έγινε ο δεύτερος κορυφαίος όλων των εποχών στο μαραθώνιο.

(πληροφορίες από runnfun.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα