Τσίπρας: Η αξίωση για θετική λύση για το χρέος θα έχει μία σειρά από θετικές συνέπειες

Με μια αναφορά στην τρέχουσα διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποδεχτεί μια λύση που θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας στις αγορές και ταυτόχρονα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας

πρόσθεσε πως η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των δεσμεύσεών της προς τους εταίρους ενώ κάλεσε και πάλι την άλλη πλευρά να τηρήσει τις δικές της. Τόνισε πως η Ελλάδα ζητά καθαρή λύση για το χρέος. Είναι εκείνη που δεν θα επιτείνει την αβεβαιότητα προς τους επενδυτές, προσθέτοντας πως πρέπει οι εταίροι να δώσουν μια καθαρή λύση που θα επιτρέψει την έξοδο προς τις αγορές, που θα φέρει σταθερότητα και αφορά το μέλλον της χώρας.

«Υπάρχει αναγνώριση από την πλειοψηφία των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πιστωτές συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν καθήκον ηθικό και νομικό να το κάνουν.
Υγιείς δυνάμεις της χήρας θα πρέπει να συμβάλλουν για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.
Ας προσέλθουμε σ ένα διάλογο, παρά τις γνωστές διαφωνίες και απόψεις μας με αμοιβαίο σεβασμό στον συνομιλητή και τις βασικές αξίες της δημοκρατίας».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτές τις μέρες κρίνεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Σήμερα το αίτημα μιας βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και το εθνικό σχέδιο ριζικών αλλαγών παραμένουν σε εκκρεμότητα, τα χρόνια της κρίσης απέδειξαν σε όλους μας ότι το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο απέτυχε, οφείλουμε να το επανασχεδιάσουμε εάν θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, βαθιά κοινωνική απαίτηση είναι η συστράτευση στον στόχο, όλες οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να συνδράμουν σ’ αυτό. Η μείωση της ανεργίας και φυγής των νέων στο εξωτερικό είναι η απόλυτη προτεραιότητα, τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη αποτελεί ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται μεταξύ άλλων στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα