Βερναρδάκης: Ενίσχυση των κοινωνικών αντίβαρων σε όλους τους τομείς

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου προς την κατεύθυνση του «παράλληλου προγράμματος», καθώς και ενίσχυσης των «κοινωνικών αντίβαρων» μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Θέλουμε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σ’ αυτό που λέμε «παράλληλο πρόγραμμα», που σημαίνει η προτεραιότητα να δοθεί στο χώρο της εργασίας, της υγείας και της παιδείας. Δεν ακυρώνουμε βεβαίως τις πρωτοβουλίες

που θα αναληφθούν για το πολιτικό σύστημα και τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, και βέβαια όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που πρέπει να μπουν σε λειτουργία, έτσι ώστε και το 2017 και το 2018 να έχουμε σαφή οικονομικά αποτελέσματα σε αυτό που λέμε «δίκαιη ανάπτυξη»», δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης. Πρόσθεσε δε, ότι «με το κλείσιμο της αξιολόγησης και αυτών των εκκρεμοτήτων, η κυβέρνηση έχει σημαντικό χρόνο και πρέπει να τον αξιοποιήσει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των κοινωνικών αντίβαρων, που πρέπει να επιταχυνθούν σε όλα τα κομμάτια της κυβερνητικής πολιτικής. Και αυτό θα κάνει».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες της κυβέρνησης από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, είπε πως «προσδοκούμε να υπάρχει ένα ρεαλιστικό κλείσιμο σε ό,τι αφορά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και γενικά ένας οδικός χάρτης για τη ρύθμισή του. Και μια αποσαφήνιση της πλευράς του ΔΝΤ, σε σχέση με το τι ακριβώς περιμένει και θέλει από το ελληνικό πρόγραμμα, και αν βεβαίως θα συμμετάσχει και με ποιους όρους. Το χρέος είναι το βασικό. Περιμένουμε τις τελικές του αποφάσεις. Έχει έρθει η ώρα να πάρει τις αποφάσεις του».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε λέγοντας πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα της κυβέρνησης τέτοιος προγραμματισμός. «Η εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία. Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλο το διαθέσιμο πολιτικό χρόνο για να πετύχει τα μέγιστα κοινωνικά πλεονάσματα και την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους. Ορίζοντας εκλογών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Το τι θα κάνει μετά το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2018 (μετά τη λήξη του μνημονίου) δεν μπορώ να το εκτιμήσω».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα