Βολές στον αέρα για να σταματήσουν διακινητή στην Κω – Μεταφέρονται μετανάστες και με τζετ σκι

Προειδοποιητικές βολές στον αέρα, προκειμένου να ακινητοποιήσουν διακινητή που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα με το ταχύπλοό του στην περιοχή Ψαλίδι της Κω, αναγκάστηκαν να ρίξουν λιμενικοί την Πέμπτη (26/09). Στη συγκεκριμένη περιοχή των Δωδεκανήσων μεταφέρονται μετανάστες και με τζετ σκι, ενώ συμμορία κλέβει και σκάφη στο πλαίσιο της δράση της.

Όσο αφορά στο τελευταίο περιστατικό είχαν προηγηθεί ηχητικά και φωτεινά σήματα, όπως προβλέπεται, από τους λιμενικούς, ώστε να αναγκάσουν τον διακινητή να ακινητοποιήσει

το σκάφος.

Όταν το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, τα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν στο εσωτερικό τέσσερις παράτυπους μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στα παράλια της Κω, αλλά και τον 56χρονο δουλέμπορο που συνέλαβαν και οδήγησαν στο λιμεναρχείο. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/09).

Δουλέμποροι έκλεψαν το σκάφος του προέδρου της Μπεσίκτας με τζετ σκι – Βρέθηκε στην Κω

Υπενθυμίζεται ότι η συμμορία των δουλεμπόρων στην Τουρκία χρησιμοποιεί τζετ σκι για να κλέψει σκάφη και με αυτά μεταφέρει μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Θύμα γνωστού κυκλώματος της Τουρκίας έπεσε μάλιστα, και πρόεδρος της Μπεσίκτας, Φικρέτ Ορμάν, καθώς οι δουλέμποροι έβαλαν στόχο το σκάφος του. Όπως είχαν ανακοινώσει οι Αρχές αυτή ήταν η 10η υπόθεση το φετινό καλοκαίρι, με την συμμορία να δρα με το ίδιο σχέδιο κάθε φορά.

Κλέβουν ένα πολυτελές σκάφος και με αυτό μεταφέρουν μετανάστες στα ελληνικά νησιά χωρίς να κινούν υποψίες. Στη συνέχεια εγκαταλείπουν το εκάστοτε γιοτ σε κάποιο ελληνικό λιμάνι και επιστρέφουν στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Μπεσίκτας είχε αναφέρει στις Αρχές την κλοπή του σκάφους του, αλλά οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς μέχρι την Τρίτη. Το πολυτελές σκάφος βρέθηκε στην Κω και σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας πρόκειται για γνωστή τακτική των δουλεμπόρων που κλέβουν σκάφη με τζετ σκι μέσα στη νύχτα και μετά τα εγκαταλείπουν σε κάποιο ελληνικό νησί αφού πρώτα έχουν μεταφέρει μετανάστες χωρίς να τραβήξουν αδιάκριτα βλέμματα.

Διακίνηση μεταναστών και με… τζετ σκι

Πριν από μερικές ημέρες είχε σημειωθεί στη θαλάσσια περιοχή Λούρος, στην Κω. Όλα ξεκίνησαν όταν στελέχη του λιμενικού σώματος εντόπισαν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε τζετ σκιρ.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του 32χρονου χειριστή. Όπως αποδείχθηκε, ο συλληφθείς πραγματοποιούσε διακίνηση μεταναστών, έναντι αμοιβής, από τα τουρκικά παράλια.

(πληροφορίες από dimokratiki.gr, rodiaki.gr, lawandorder.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα