Βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν μέσα στην κρίση (εικόνες)

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton, βραβεύτηκαν ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, παρά την κρίση, συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, ξεχωρίζοντας για τη δυναμική και την εξωστρέφειά τους, αλλά και για την συμβολή τους συμβολή τους στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σεβόμενες την πελατεία και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών”

εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Εκ μέρους της κυβέρνησης, χαιρετισμό απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε: «οι βασικές αρχές του νέου αναπτυξιακού προτύπου συνοψίζονται στην αξιοποίηση της γνώσης και του διαθέσιμου ανθρώπινου κεφαλαίου, στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία ποιοτικών υποδομών και στη διοικητική αποτελεσματικότητα. Κεντρικός μας στόχος οφείλει να είναι η στροφή προς μια οικονομία που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία, τα οποία θα μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές».

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του θεσμού των “Growth Awards“, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Την έναρξη της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων “Growth Awards” κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

Ο Πίτερ Μπόντιν, global CEO της GrantThornton, στην παρουσίαση του με θέμα “A new mind set for a newcorporate world” μίλησε για τη ραγδαία ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται σήμερα οι αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον και πώς αυτό οδηγεί στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης, που θα αγκαλιάζει τις αλλαγές και θα δημιουργεί μια κουλτούρα η οποία θα είναι ικανή να μετατρέψει την κρίση σε όφελος.

Οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης (πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank) και Βασίλης Καζάς (διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton) αναφέρθηκαν συνοπτικά στη φιλοσοφία και τη σημασία του θεσμού των”Growth Awards”, στόχος του οποίου είναι να αναδείξει το σύγχρονο και υγιές ελληνικό επιχειρείν που μπορεί να πρωτοστατήσει στην εθνική προσπάθεια παραγωγικής και επενδυτικής ανασυγκρότησης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Επίσης, παρουσιάστηκε η διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων και οι 21 επιχειρήσεις που προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από την Επιτροπή Βράβευσης την οποία συγκροτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό στίβο της χώρας.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, στην ομιλία του, ο κ. Καραβίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα σε στρατηγικούς κλάδους, στους οποίους «οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η παράδοση και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για αρκετές δεκαετίες. Ειδικότερα, τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου 30 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα εικοσαετίας. Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη» τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank. Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα».

Αναφορικά με το θεσμό των “Growth Awards”, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Τράπεζας με τη GrantThornton επιβεβαιώνει την ανάγκη σύμπραξης, αντί των μεμονωμένων πρωτοβουλιών. Την ανάγκη μακροπρόθεσμης δέσμευσης, αντί για συγκυριακές κινήσεις. Την ανάγκη να έχουμε καθαρούς στόχους καινα δίνουμε κίνητρα, με αναγνώριση και επιβράβευση, σε εκείνους που το έκαναν πράξη και πέτυχαν, όπως οι εταιρίες που βραβεύουμε απόψε.

Τέλος, παρουσιάστηκε έρευνα της GrantThornton για 8.000 επιχειρήσεις από τους partners της εταιρίας, κ.κ.Μανόλη Μιχαλιό και Νίκο Ιωάννου,αποτυπώνοντας τις τάσεις που διαμορφώνονται και αναδεικνύοντας δυνάμεις αλλά και ανάγκες που αναπτύσσονται στις νέες συνθήκες, ρίχνοντας έτσι φως στο μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι έξι εταιρίες που βραβεύθηκαν ανά κατηγορία είναι οι εξής:

1. Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση:DEMOA.B.E.E.

2. Ανάπτυξη προϊόντος / Ανάπτυξη αγορών: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHTA.B. &E.E. ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓ. ΗΛΕΚΤΡ. & ΤΗΛΕΠ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

3. Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα: ΜΑΣΟΥΤΗΣ Δ. ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.

4. Επενδύσεις: ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε.

5. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη:GENESISPHARMAS.A.

6. Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας: Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

Μητσοτάκης: Η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία

Για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως είναι πολιτικός που πιστεύει στη συναίνεση αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

«Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φόρων και τόνισε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική».

«Δεν θα ανεχτώ προσωπικές ατζέντες και εσωκομματικές ισορροπίες», ξεκαθάρισε υπογραμμίζοντας με έμφαση πως το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει ένα μεταρρυθμιστικό σοκ που θα συμπυκνώνεται σε μεταρρυθμίσεις ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Καθώς το τρίτο πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του και η ελληνική οικονομία μετά θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές, πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα τις αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία», συνέχισε και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα