«Βράζει» ο Περσικός Κόλπος: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το αεροδρόμιο στη Βαγδάτη – Νεκρός ιρανός στρατηγός

Ο Περσικός Κόλπος μυρίζει… ξανά μπαρούτι και ηχούν καμπάνες πολέμου. Μετά τα όσα έγιναν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, η Ουάσινγκον προέβη σε αεροπορική επιδρομή ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ιράκ και στόχος ήταν ένας ιρανός στρατηγός, ο οποίος και σκοτώθηκε. Άλλοι επτά νεκροί από τους βομβαρδισμούς. Ορκίζεται εκδίκηση ο Αγιατολάχ Χαμεϊνί. Με εντολή Ντόναλντ Τραμπ οι ενέργειες του αμερικανικού στρατού.

Όλα

αυτά ενώ την Πέμπτη (02/01) αποσύρθηκαν οι «διαδηλωτές» από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, αλλά οι ΗΠΑ είχαν στείλει ακόμα περισσότερο στρατό στην περιοχή με τον αμερικανό πρόεδρο να αναφέρει ότι… «Το Ιράν είναι πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση». «Έργο “τρομοκρατών” η επίθεση», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Το Ιράν είχε στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ αναφέροντας: «Δεν οδεύουμε σε πόλεμο αλλά δεν τον φοβόμαστε».

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, λοιπόν, στη Βαγδάτη τη νύχτα τα ξημερώματα της Παρασκευής (03/01) όταν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της μετά από διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης, είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης, και ήταν – σύμφωνα με το Πεντάγωνο – και ο στόχος του Τραμπ.

«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο. Νεκρός είναι επίσης ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους.

General Soleimani was actively developing plans to attack American diplomats and service members in Iraq and throughout the region. https://t.co/Me5DMvMgSp

— The White House (@WhiteHouse) January 3, 2020

Πανηγυρισμοί Τραμπ στο twitter

Αμέσως μετά στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μια εικόνα της αμερικανικής σημαίας, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

pic.twitter.com/VXeKiVzpTf

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 3, 2020

Συγκαλείται το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει την «εγκληματική» επίθεση στη Βαγδάτη.

Μέσα στις «επόμενες λίγες ώρες, θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για να εξεταστεί η εγκληματική ενέργεια» των Αμερικανών, η «επίθεση εναντίον του διοικητή Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, που είχε συνέπεια να γίνει μάρτυρας», είπε στο πρακτορείο ο Κεϊβάν Χοσραβί, εκπρόσωπος του οργάνου αυτού.

Το Ιράν θέλει εκδίκηση

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε την Παρασκευή (03/01) ότι η χώρα θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το γεγονός ότι ο Σουλεϊμανί «έγινε μάρτυρας» είναι «η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια. Αν το θέλει ο Θεός, το έργο και ο δρόμος του δεν θα σταματήσουν εδώ, και τους εγκληματίες που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του και με αυτό των άλλων μαρτύρων τους περιμένει αδυσώπητη εκδίκηση», ανέφερε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ανάρτησή του στο Twitter στη γλώσσα φαρσί.

«Όλοι οι εχθροί ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση, και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη», ανέφερε εξάλλου ο Χαμενεΐ σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

#USA air strike killed General Qassem Soleimani (#Iran senior #Military #dirtbag) & #Iraqi militia commander Abu Mahdi al-Muhandis. #Iranian social media networks are going nuts celebrating. #FreeIrans are overjoyed. #Obama sent #cash. #Trump sent them #fire. Don’t mess with USA! pic.twitter.com/h61tSmJJvY

— THEUNIVOF EXCELLENCE (@U_OF_EXCELLENCE) January 3, 2020

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η δολοφονία του Σουλεϊμανί θα κάνει πιο ισχυρή την «αντίσταση»

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προέβλεψε σήμερα ότι η δολοφονία του επικεφαλής της Δύναμης Κουντς υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα ενισχύσει την «αντίσταση» στην Μέση Ανατολή αλλά και σε διεθνές επίπεδο, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Η βαρβαρότητα και η ανοησία των αμερικανικών τρομοκρατικών δυνάμεων που δολοφόνησαν τον διοικητή Σουλεϊμανί αναμφίβολα θα κάνει να ευδοκιμήσει το δέντρο της αντίστασης στην περιοχή και στον κόσμο», ανέφερε ο Ζαρίφ σε ανακοίνωσή του.

Η πολιτική ηγεσία του Ιράν αναφέρεται συχνά σε χώρες και δυνάμεις που εναντιώνονται στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής με τους όρους «μέτωπο της αντίστασης» ή «η αντίσταση».

VOILÀ COMMENT UNE GUERRE MONDIALE PEUT DÉMARRER, UNE DIMPLE ÉTINCELLE USA/ IRAN …….GUERRE MONDIALE NUCLÉAIRE PRÉPAREZ VOS MASQUES pic.twitter.com/ko6czaMFnT

— jjlev (@TARVELSTAR) January 3, 2020

Νωρίτερα, ο Ζαρίφ σε ανάρτησή του στο Twitter προειδοποίησε ότι ο θάνατος του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη κατά διαταγή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «εξαιρετικά επικίνδυνη και άφρονα κλιμάκωση».

«Οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για όλες τις συνέπειες» της ενέργειας αυτής που βάζει σε «περιπέτειες» την περιοχή, προειδοποίησε ακόμη ο Ζαρίφ, που χαρακτήρισε τον θανόντα υποστράτηγο «την πιο αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Αλ Νούσρα — του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία — τα τελευταία χρόνια.

Ο Σουλεϊμανί «ενώθηκε με τους μάρτυρες αδελφούς μας αλλά τα αντίποινά μας εναντίον της Αμερικής θα είναι τρομερά», απείλησε από τη δική του πλευρά ο Μοχσέν Ρεζαΐ, πρώην αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης.

Επίσημη διαμαρτυρία του Ιράν στον ελβετό διπλωμάτη που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Η διπλωματία του Ιράν κάλεσε την Παρασκευή (03/01) στο υπουργείο Εξωτερικών Ελβετό διπλωμάτη που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Τεχεράνη, καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις από το 1979, για να του επιδώσει επίσημη διαμαρτυρία, μετά τον θάνατο του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί σε επιδρομή των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ιράκ.

Η ιρανική πλευρά τόνισε στον ελβετό διπλωμάτη ότι «η δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί» αποτελεί «κατάφωρο» δείγμα «της τρομοκρατίας του αμερικανικού κράτους» και ότι «το αμερικανικό καθεστώς θα φέρει την πλήρη ευθύνη για τις συνέπειες» της επιδρομής αυτής, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί.

#Iran‘s supreme leader Ayatollah Ali Khamenei and President Hassan Rouhani vow to take revenge after the killing of General Qasem #Soleimani in U.S. airstrike at Iraq’a Baghdad airport. pic.twitter.com/Ez6O90Y7Zh

— CGTN (@CGTNOfficial) January 3, 2020

Αμερικανικό Κογκρέσο: Δεν είχαμε ενημερωθεί για την επιδρομή

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που είναι αρμόδια για τις Διεθνείς Υποθέσεις, ο Δημοκρατικός βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν ενημέρωσε το Κογκρέσο για την αμερικανική επιδρομή στο έδαφος του Ιράκ η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Κουντς.

«Ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ο εγκέφαλος που προκάλεσε ατέλειωτη βία, δεινά και αστάθεια. Είχε στα χέρια του το αίμα Αμερικανών» και «δεν πρόκειται να θρηνήσω τον θάνατό του», υπογράμμισε ο Ένγκελ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Όμως πολλοί θα τον θεωρήσουν μάρτυρα και είμαι βαθιά ανήσυχος για τις επιπλοκές που θα έχει το πλήγμα που έγινε απόψε», πρόσθεσε.

«Αυτό το πλήγμα έγινε χωρίς να ειδοποιηθεί το Κογκρέσο, χωρίς καμία διαβούλευση» με το αμερικανικό κοινοβούλιο, συνέχισε ο βουλευτής της Νέας Υόρκης. «Η διεξαγωγή μιας επιχείρησης τέτοιας βαρύτητας χωρίς διαβούλευση με το Κογκρέσο εγείρει πολύ σοβαρά νομικά προβλήματα και συνιστά προσβολή των εξουσιών του Κογκρέσου», στηλίτευσε ο Ένγκελ.

«Η ενέργεια που έγινε απόψε αντιπροσωπεύει σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσής μας με το Ιράν με απρόβλεπτες συνέπειες», προειδοποίησε ο Ένγκελ.

Εξάλλου για τον γερουσιαστή Τζον Μέρφι, μολονότι ο υποστράτηγος Σουλεϊμανί ήταν «εχθρός των ΗΠΑ», ο θάνατός του ενδέχεται να βάλει ακόμα περισσότερους Αμερικανούς σε κίνδυνο.

Le Pentagone a confirmé que le président américain Donald Trump avait donné l’ordre de tuer le général iranien Qassem Soleimani, émissaire de Téhéran pour les affaires irakiennes, mort dans un bombardement à Bagdad dans la nuit de jeudi à vendredi #AFP pic.twitter.com/Xfp40gTQzK

— Agence France-Presse (@afpfr) January 3, 2020

«Ένας λόγος που γενικά δεν (δολοφονούμε) ξένους πολιτικούς είναι η πεποίθηση ότι τέτοιες ενέργειες θα έχουν αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι Αμερικανοί, όχι λιγότεροι», τόνισε ο Μέρφι μέσω Twitter. «Αυτή θα όφειλε να είναι η αληθινή, πιεστική, σοβαρή ανησυχία μας απόψε», πρόσθεσε.

Σε πολύ διαφορετικό, πανηγυρικό τόνο, η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον θάνατο του ιρανού ανώτατου αξιωματικού, κατ’ αυτήν «αρχιτρομοκράτη», δηλώνοντας «υπερήφανη» που ο πρόεδρος Τραμπ έπραξε «το σωστό».

Ποιος ήταν ο Κασέμ Σουλεϊμανί που σκοτώθηκε στην αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη

Ο πανίσχυρος ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης που το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτήρισε «αμυντική» ενέργεια, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους.

Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό – το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς υβρίδιο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων – ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ. Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018.

Ο 62χρονος στρατιωτικός είχε δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Για τους υποστηρικτές του όσο και για τους εχθρούς του ο Σουλεϊμανί, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, κράταγε στα χέρια του τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία, δύο χώρες όπου οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί στρατιωτικά.

«Για τους σιίτες στη Μέση Ανατολή» — σημείωνε ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πόλακ στο πορτρέτο του Σουλεϊμανί που συνέταξε για λογαριασμό του περιοδικού «Time» στο πλαίσιο του αφιερώματος στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017 — ο υποστράτηγος ήταν κάτι σαν «υβρίδιο του Τζέιμς Μποντ, του Έρβιν Ρόμελ και της Λέιντι Γκάγκα».

«Για τη Δύση, ήταν υπεύθυνος για την εξαγωγή της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν, για την υποστήριξη τρομοκρατών και τη διεξαγωγή των πολέμων του Ιράν στο εξωτερικό».

Στο Ιράν, χώρα καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια στον οικονομικό μαρασμό, αρκετοί τον προέτρεπαν να κατέβει στην πολιτική αρένα. Ο υποστράτηγος πάντως είχε απορρίψει ξερά τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ισλαμική Δημοκρατία το 2021.

#BREAKING
Some of the targeted points. #local #sources #Iran #Baghdad #American #USEmbassyIraqAttacks #USA #Iraq #IraqProtests pic.twitter.com/h3TbqiHnUw

— Nechirvan Kalary (@NechirvanKalary) January 2, 2020


Από το Ιράκ…

Ο βετεράνος της Ιερής Άμυνας, όπως αποκαλείται στην Ισλαμική Δημοκρατία ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν (1980-1988), έδειξε τα ταλέντα του στην ιρακινή επικράτεια. Κάθε πολιτική ή στρατιωτική εξέλιξη στο Ιράκ σήμαινε ότι ο υποστράτηγος θα επισκεπτόταν τη Βαγδάτη για να αναλάβει δράση, από τα πεδία των μαχών στους διαδρόμους των θεσμών της εξουσίας και αντιστρόφως.

Προέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, σχηματισμός κυβέρνησης. Κάθε φορά, ο Σουλεϊμανί συναντιόταν με διάφορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για να διαμορφώσει τη γραμμή που θα ακολουθείτο, διαβεβαιώνουν άνθρωποι που πήραν μέρος σε πολλές από τις συναντήσεις αυτές, που γίνονταν πάντα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η τεράστια επιρροή του κράταγε πολλά χρόνια: ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη συνεργασία που προσέφερε αρχικά η Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον πόλεμο αυτό.

«Οι ιρανοί συνομιλητές μου ήταν πολύ σαφείς: μολονότι ενημέρωναν τον υπουργό Εξωτερικών, στο τέλος τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο στρατηγός Σουλεϊμανί», θα δήλωνε το 2013 στο BBC ο Ράιαν Κρόκερ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

…στον Λίβανο και τη Συρία

Αν και προτιμούσε να μένει στο περιθώριο, να δρα στις σκιές, επί δεκαετίες, ο Σουλεϊμανί άρχισε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011. Το Ιράν, η μεγάλη σιιτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, παρείχε πολύτιμη βοήθεια στον Μπασάρ αλ Άσαντ στη σύρραξη αυτή.

Οι φωτογραφίες του στα πεδία των μαχών, οι εμφανίσεις του σε ντοκιμαντέρ, ακόμα και σ’ ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων ή ένα βιντεοκλίπ τραγουδιού, τον μετέτρεψαν σε πρόσωπο πασίγνωστο σε όλη την περιοχή.

Ο ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης πέρασε στο λιβανέζικο έδαφος — στο πλευρό της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ — το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου Ισραήλ-Λιβάνου το 2006, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική κρατική τηλεόραση τον περασμένο Οκτώβριο.

Ανώτατος ιρακινός αξιωματούχος τον είχε περιγράψει ως άνθρωπο εξαιρετικά ήρεμο, ολιγόλογο, ο οποίος σπανίως ύψωνε τη φωνή. «Καθόταν πάντα στην άλλη άκρη (μόνος του, πολύ ήσυχα. Δεν μίλαγε, δεν έκανε σχόλια, μόνο άκουγε», είχε πει στο Νιού Γιόρκερ.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, το 83% των Ιρανών που ερωτήθηκαν σχετικά είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, ποσοστό που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στο εξωτερικό, αρκετοί ηγέτες και αξιωματούχοι τον έβλεπαν ως το πρόσωπο που χειριζόταν τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, DPA

Πηγή: «Βράζει» ο Περσικός Κόλπος: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το αεροδρόμιο στη Βαγδάτη – Νεκρός ιρανός στρατηγός - altsantiri

Keywords
ηπα, εκλογες ηπα, ηπα, αεροδρομιο, βαγδατη, κολπος, donald trump, διαδηλωσεις, στρατος, https, white, house, twitter, air, media, usa, iran, president, βουλη, υβρίδιο, cia, επιρροή, instagram, time, εκλογες, δραση, δημοψηφισμα 2015, bbc, φιλμ, σημαίνει, απε-μπε, afp, νεκρος διαδηλωτης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, εσπα 2021, ξανα, instagram, χωρες, υβρίδιο, αφγανισταν, γνωμη, δημοκρατια, ηγεσια, ηγετης, ηνωμενα εθνη, θανατος, ιερουσαλημ, ιραν, ιρακ, ισραηλ, ντοκιμαντερ, πλαισιο, πρωτοσελιδα, τηλεοραση, φημες, φωτογραφιες, afp, bbc, cia, iran, αιμα, αμερικανικη πρεσβεια, ανθρωπος, απε, απε-μπε, ασαντ, βετερανος, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γλωσσα, δεντρο, δυναμη, δικη, διοικητης, δρομος, δειγμα, εγινε, εδαφος, ειπε, ενεργεια, εξελιξη, επιρροή, επτα, ερευνα, ευθυνη, εχθροι, ησυχα, θεος, εικονα, φιλμ, κυβερνηση, κογκρεσο, νυχτα, μπε, ξημερωματα, παντα, ονομα, πεδια, πεμπτη, προβληματα, ρολο, συρια, σχολια, υπουργειο εξωτερικων, φωνη, φορα, χεζμπολαχ, ωρες, air, white, donald trump, εγκεφαλος, εκδικηση, εμφανισεις, εθνικο, france, house, ηγετες, https, χωρα, υπουργειο, media, νεκροι, president, σημαίνει, χερια
Τυχαία Θέματα