Βρετανός πολίτης ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε πεζούς στο Λονδίνο

Συνελήφθη άνδρας που έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στα οδοφράγματα του βρετανικού ΚοινοβουλίουΚαρέ – καρέ η στιγμή της σύλληψης του δράστηΟι βρετανικές αρχές αντιμετωπίζουν το συμβάν ως τρομοκρατικόΔεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή των τραυματιών

Βρετανός πολίτης, που ήρθε από ξένη χώρα, είναι ο άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Ασφαλείας, Μπεν

Ουάλας.

«Είναι βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV. «Ήλθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών.

Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η σύλληψη του άνδρα που ήθελε να αιματοκυλήσει το Λονδίνο

Ως τρομοκρατικό αντιμετωπίζεται από τη Μητροπολιτική Αστυνομία το περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο που συνέβη το πρωί της Τρίτης.

Ο άνδρας που έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στα οδοφράγματα του βρετανικού Κοινοβουλίου συνελήφθη, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού. Δεν ήταν πάντως συνεργάσιμος με τις Αστυνομικές Αρχές.



O οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 20-30 ετών, μαύρος φορούσε ένα μαύρο φουσκωτό μπουφάν, όταν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον συνέλαβαν με προτεταμένα τα όπλα. Στο αυτοκίνητο επέβαινε μόνον εκείνος.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνά το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Ουέστμινστερ, όπου τραυματίστηκαν άνθρωποι. Στις 07.37 ένα ασημί Ford Fiesta, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, πριν προσκρούσει στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας άνδρας 20-30 ετών συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, όπου κρατείται, ως ύποπτος τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και 200 αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου στο σημείο, ενώ παράλληλα έκλεισε για λόγους ασφαλείας και το μετρό.

Κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα