Ξανά στα «πράσινα» με χαμόγελο ο Μάρκους Μπεργκ (video)

Το… σίριαλ με τη νέα ομάδα του «Μάρκους Μπεργκ» είχε πολλά επεισόδια, αλλά από το Σάββατο (13/07) έλαβε τέλος, όταν και Κράσνονταρ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 33χρονου σουηδού επιθετικού.

Ο διεθνής άσος δεν κρύβει την χαρά του που φοράει ξανά «πράσινα». Δεν έκρυψε για ακόμα μία φορά και το… δέσιμο που έχει με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήταν μεταξύ των ομάδων που προσπάθησαν να κάνουν φέτος το κόλπο γκρόσο για να επιστρέψει

ο Μάρκους Μπεργκ στην Ευρώπη μετά από τη διετή εμπειρία του στην Αλ Αΐν, αλλά ήταν η ρωσική ομάδα είναι εκείνη που τα κατάφερε να τον κάνει δικό της, προσφέροντάς του ένα βασιλικό μονοετές συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 1.900.000 ευρώ.

Маркус Берг провел первую тренировку в «Краснодаре» https://t.co/seEReb0zOt pic.twitter.com/vIwNvy84i6

— Кубань Официальная (@kuban_official) 17 Ιουλίου 2019

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον μάλιστα που επέδειξαν δύο ελληνικοί σύλλογοι για να τον αποκτήσουν έφερε σχετική ερώτηση στον διεθνή άσο από ρεπόρτερ της «Aftonbladet», με τον άλλοτε κάπτεν του Παναθηναϊκού να βρίσκει μάλιστα την ευκαιρία μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα της πατρίδας του να αναφερθεί στο ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με τους «πράσινους».

«Οι φήμες που ακούγονταν όλο το καλοκαίρι από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μου με την Αλ-Αϊν είναι φανερό πως είχαν κάτι αληθές μέσα τους. Εγώ είχα, ωστόσο, μέσα μου την σχέση μου με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο με συνδέει ένα απίστευτα ισχυρό συναίσθημα.

Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, εκτιμώ και νιώθω κολακευμένος από το ενδιαφέρον αυτό, όμως ο σεβασμός και το δέσιμο που είχα με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ πιο ισχυρός από κάθε άλλη επιλογή που είχα», τόνισε χαρακτηριστικά ο 33χρονος φορ.

Ο Μάρκους Μπεργκ αγωνίστηκε τα δύο τελευταία στην Αλ Αΐν, ενώ το όνομά του «έπαιξε» και για τη Τουρκία (Τραμπζονσπόρ).

Στην μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της η Κρασντοντάρ κάνει λόγο – μεταξύ άλλων- ότι απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που έχει σημειώσει περισσότερα από 250 γκολ στην καριέρα του. Επίσης τονίζεται ότι είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Βεβαίως αναφέρεται και το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό (2013-17), με τη φανέλα του οποίου ο Μπεργκ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (2013-14). Επίσης για τη θητεία του στους «πράσινους» σημειώνεται ότι σε 151 εμφανίσεις με τη φανέλα του «τριφυλλιού» σημείωσε 95 γκολ και μοίρασε 28 ασίστ.

Επιπλέον γίνεται αναφορά και στην ανάδειξή τους ως πρώτος σκόρερ της Super League 1 την αγωνιστική περίοδο 2016-17 έχοντας βρει δίχτυα 22 φορές.

Σημειώνεται πως ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού θα βάλει στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό του 1.900.000 ευρώ για έναν χρόνο συνεργασίας. Ένα εξαιρετικό συμβόλαιο για τον Σουηδό επιθετικός, ο οποίος προέρχεται από δυο πολύ καλές σεζόν με τη φανέλα της Αλ Αΐν, με την οποία μέτρησε 46 γκολ και 12 ασίστ σε 60 συμμετοχές

Στην Κρασνοντάρ θα συναντήσει δύο συμπατριώτες του, καθώς εκεί αγωνίζονται οι Κρίστοφερ Όλσον (μέσος, 24 ετών) και Βίκτορ Κλάεσον (εξτρέμ, 27 ετών).

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει αγωνιστεί και σε Γκέτερμποργκ, Γκρόνιγκεν, Αμβούργο και PSV Αϊντχόφεν. Είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του εδώ και πάνω από 14 χρόνια, «γράφοντας» τις πρώτες του συμμετοχές την περίοδο 2004-05 (U19).

⚡Ряды нашего клуба пополнил ещё один футболист сборной Швеции – нападающий Маркус Берг!

Подробнее

Keywords
Τυχαία Θέματα