«Ξαναστήνουμε τη χώρα στα πόδια της», τόνισε ο Παππάς από τη Σπάρτη (εικόνες)

«Φτάνουμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος, φτάνουμε σε μια καθαρή έξοδο. Και καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν πάμε σε ένα υβριδικό μνημόνιο, κάτι που είχε διακηρυγμένο η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι που θέλει και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς νιώθει άβολα με την καθαρή έξοδο», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς,

κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Τετάρτης σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Σπάρτη.

Μιλώντας για τα πλεονάσματα, είπε ότι «αυτά τα οποία εμείς πετύχαμε είναι στο μισό σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνήσει να εξυπηρετήσουν αυτοί που μιλούσαν για success story το 2014».

Εμείς συνέχισε, «δεν μιλάμε για success story, αλλά για ιστορική δικαίωση» προσθέτοντας ότι «ξαναστήνουμε τη χώρα στα πόδια της και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο λαό να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα στον καμβά αυτής της ιστορικής δικαίωσης».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «κάποιοι λένε ότι με τη λήξη του προγράμματος, πήραμε μέτρα, αλλά όχι λεφτά, όμως ισχύει ο αντίθετο». Η Ελλάδα, όπως είπε, «κέρδισε από τη ρύθμιση του χρέους, γιατί μειώσαμε τις υποχρεώσεις και την ίδια ώρα αποκτάμε μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή και εφαρμογή πολιτικών».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όσοι λένε ότι παίρνουμε μέτρα, αλλά όχι λεφτά, είναι αυτοί που πραγματικά θα ήθελαν ένα νέο μνημόνιο, γιατί έχουν ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να επιβληθεί στον ελληνικό λαό, χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό».

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «τίθενται συγκεκριμένα ορόσημα, όπως αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, διανομή μερίσματος, διαχείριση του δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, για μειώσεις φόρων» και θα δούμε, είπε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «και τι θα γίνει με την εφαρμογή των μέτρων του 2019 και 2020».

Όπως είπε σχετικά με αυτά τα μέτρα, «υπάρχει μία τεράστια υποκρισία» και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ είχε αρχίσει πάρα πολύ νωρίς να ζητά περικοπές 1% στις συντάξεις και 1% από μείωση του αφορολογήτου. Η κυβέρνηση δεν το δεχόταν αυτό. Κι όμως βρέθηκαν τότε δυνάμεις εντός της χώρας που μας έλεγαν να δεχθούμε όσα μας ζητούσε το Ταμείο, τα σκέτα μέτρα δηλαδή. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Τότε ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός και κερδίσαμε και τα αντίμετρα. Και έτσι έκλεισε η τότε αξιολόγηση».

Επίσης, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «αυτοί που μας πίεζαν να υπογράψουμε σκέτες τις περικοπές, όταν πήραμε τα αντίμετρα έκαναν πίσω και αρκέστηκαν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τις περικοπές».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Twitter.com/@nikospappas16

Keywords
Τυχαία Θέματα