Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο – Οι πρώτες εικόνες

Η 12η Απριλίου είχε οριστεί ως η ημέρα που θα ξεκινούσαν τα γυρίσματαΈπειτα από ένα μίνι-θρίλερ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το «πράσινο φως» στην πραγματοποίηση γυρισμάτων στο ΣούνιοΚρέτσος: Ο καλύτερος τρόπος προβολής της Ελλάδας

Ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, τα γυρίσματα της παραγωγής του BBC για τη σειρά «Μικρή τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ, η οποία θα προβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από ένα μίνι-θρίλερ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε τη

Μεγάλη Τρίτη το «πράσινο φως» στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018.

Tο ΚΑΣ αρχικά είχε πει «όχι» με ψήφους 6 υπέρ και 7, επικαλούμενο τρεις παράγοντες –τη χρονική έκταση της κινηματογράφησης (από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα), τον μεγάλο αριθμό προσώπων και τον βαρύ εξοπλισμό– ότι θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε μια «περίοδο αιχμής» κατά την οποία καταφτάνουν εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Τα μέλη του ΚΑΣ τελικά έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Κρέτσος: Ο καλύτερος τρόπος προβολής της Ελλάδας

Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο προβολής της χώρας τόνισε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου που θα εξομαλύνει και θα απλοποιεί τις κινηματογραφικές διαδικασίες για την παραγωγή υλικού μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ένας film friendly προορισμός τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά την κινηματογράφηση στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για την ανάδειξη και την προστασία τους, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πάντως στον ίδιο χώρο προγραμματίζεται άμεσα να γυριστεί και μια μεγάλη κινεζική παραγωγή.

To «The Little Drummer Girl» είναι τηλεοπτική μίνι σειρά, μεταφορά του ομώνυμου κατασκοπικού θρίλερ του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία Παρκ Τσαν Γουκ (γνωστός από τις ταινίες «Oldboy», «Stoker», «Η Υπηρέτρια», «Η εκδίκηση μιας κυρίας») και με καστ τους Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ, Μάικλ Σάνον και Φλόρενς Πιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα