Ξεκινούν εισαγγελικές έρευνες για ρατσιστικά κίνητρα στις επιθέσεις σε Σάμο και Βίλια

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε έρευνα για να διαπιστωθούν ρατσιστικά κίνητρα στις επιθέσεις εναντίον προσφύγων σε Βίλια και ΣάμοΤην έρευνα θα διεξάγουν οι κατά τόπο εισαγγελικές αρχέςΣτη Σάμο περισσότεροι από 70 γονείς δε στέλνουν τα παιδιά στους στο σχολείο επειδή πηγαίνουν και προσφυγόπουλα

Με εντολή του Αρείου Πάγου, ξεκινά μια διπλή εισαγγελική έρευνα για τις ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων σε Σάμο και Βίλια. Σχετικά με τις επιθέσεις στην Κόνιτσα, οι οποίες μάλιστα είχαν στόχο ανήλικους πρόσφυγες δεν έχει

γίνει ακόμα κάποια κίνηση.

Η έρευνα προαναγγέλθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάφου, Ξένη Δημητρίου, και θα διεξαχθεί από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Οι δύο περιοχές έχουν γίνει μάρτυρες συχνών ρατσιστικών επιθέσεων. Μάλιστα στα Βίλια αυτές φαίνεται πως έχουν και τη στήριξη των τοπικών αρχών, αφού η δήμαρχος Μάνδρας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο που φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Αντίστοιχα στη Σάμο η αποχή παιδιών συνεχίζεται για δεύτερη βδομάδα. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106. Η απόφαση για συνέχιση της αποχής λήφθηκε με 70 γονείς να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και 16 κατά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα