Συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ – «Έπεσαν» στο Κάιρο οι υπογραφές (video)
Ιστορική συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο υπεγράφη την Πέμπτη (06/08). Συγκεκριμένα, οι υπογραφές έπεσαν στο Κάιρο ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών, Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι… Η συμφωνία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, «κόβει» στη μέση το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.
Τι
Στη δημοσιότητα ο χάρτης που προκύπτει μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.
Με NAVTEX απάντησε η Τουρκία, μέσω της οποίας γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων, από 10 έως 11 Αυγούστου, με χρήση πραγματικών πυρών στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, ενώ η πρώτη αντίδραση Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα «θερμή» με την Άγκυρα να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται στη συμφωνία.
Το γεγονός της συμφωνίας πιστοποίησε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας: «Μέρος της τελετής για τη συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και την Δημοκρατία της Ελλάδας».
«Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για την οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, σύμφωνα με το «Reuters».
Ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή τους στο Κάιρο, σύμφωνα με το πρακτορείο. Σημειώνεται ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ μετέβη στο Κάιρο το μεσημέρι της Πέμπτης (06/08), ενώ είχε προηγηθεί ολονύχτιο παζάρι και το πρωί απέμεναν ελάχιστες εκκρεμότητες.
جانب من مراسم توقيع اتفاق حول تعيين المنطقة الاقتصادية الخالصة بين جمهورية مصر العربية وجمهورية اليونان. pic.twitter.com/wcTURCSz2J
— Egypt MFA Spokesperson (@MfaEgypt) August 6, 2020
Δένδιας: Η συμφωνία κατοχυρώνει την επήρεια των νησιών μας
«Η σημερινή μας συμφωνία επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας σε υφαλοκρηπίδα και σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» τόνισε ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του και έστειλε το μήνυμα ότι από σήμερα οι σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου περνούν σε μια νέα φάση στενότερων επαφών.
Επισήμανε πως η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου είναι το απολύτως αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά ανυπόστατου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Τρίπολης και διαμήνυσε ότι μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μας, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει εκεί όπου ανήκει από την πρώτη στιγμή, στον κάλαθο των αχρήστων.
Μητσοτάκης: Η συμφωνία επαναφέρει τη νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο
Για συμφωνία που δημιουργεί νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χάλκη.
«Η επίσκεψή μου στην ακριτική Χάλκη, στη Δωδεκάνησο, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα, υπογράψαμε με την φίλη Αίγυπτο συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μας» είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «χρειάστηκαν 15 χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους».
Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας
«Θερμή» ήταν η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία.
«Η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή» αναφέρει στην πρώτη της αντίδραση η Άγκυρα.
Αυτή είναι η συμφωνία με την Αίγυπτο
Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η συμφωνία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων, οικοδόμησης συμμαχιών με τρίτους με τρόπο που προωθεί τα εθνικά συμφέροντα, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
Είναι μια ισορροπημένη συμφωνία. Είναι απολύτως σύμφωνη με το δίκαιο της θάλασσας όπως έχει εφαρμοσθεί σε πρακτική και σε νομολογία. Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η πάγια θέση μας ότι τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
Κατοχυρώνεται η επήρεια των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες. Στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, βασικά κριτήρια αποτέλεσαν οι πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας και κυρίως το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.
Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες συμφωνίες, ούτε εξαναγκάζει άλλες χώρες σε λεόντειες συμφωνίες. Διαπραγματεύεται και προβαίνει σε οριοθετήσεις με βάση το δίκαιο της θάλασσας και η ορθότητα της πολιτικής μας έναντι παράνομων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποδεικνύεται από το ότι το Κάιρο οριοθέτησε με την Ελλάδα, παρά τις μάταιες προσπάθειες της Τουρκίας να πλειοδοτήσει προσφέροντας στην Αίγυπτο μεγαλύτερη ΑΟΖ.
Από κάθε άποψη είναι μία μεγάλη εθνική επιτυχία που έρχεται μετά την συμφωνία με την Ιταλία και κλείνει μία περίοδο αδράνειας και δισταγμών στην εξωτερική πολιτική.Η χώρα μας αυξάνει σημαντικά το κυριαρχικό της αποτύπωμα και κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της.Η χώρα υλοποιεί μια στρατηγική εθνικής ολοκλήρωσης κατοχυρώνοντας τον απόλυτο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στην ανατολική Μεσόγειο.Η χώρα δημιουργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου ένα κεκτημένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Δρέπει τους καρπούς (στην πράξη και όχι στα λόγια) μιας πολιτικής αρχών που στηρίζεται στη συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο.Είναι μία συμφωνία μεταξύ χωρών που δεν αμφισβητούν η μία τα δικαιώματα της άλλης, δεν εκβιάζουν, δεν απειλούν.Επιβεβαιώνει την ακυρότητα του τουρκο-λιβυκού Μνημονίου
Αποτελεσματική ενέργεια που ενταφιάζει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.Η συμφωνία συνομολογήθηκε με το Κάιρο μετά από 13 γύρους διαπραγματεύσεων και 15 χρόνια μετά την έναρξη τους καθώς και 8 μήνες μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.Πλέον, πέραν της έμπρακτης επιβεβαίωσης της ακυρότητας του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, κατοχυρώνουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, σε συμφωνία με μια γειτονική χώρα. Ενισχύεται ακόμη περισσότερο η διπλωματική μας θέση, αναδεικνύοντας με απόλυτη σαφήνεια ότι οι τουρκικές αξιώσεις είναι απολύτως παράνομες και ανεδαφικές.Η Λιβύη πλέον βρίσκεται μεταξύ δύο απολύτως νόμιμων οριοθετήσεων (Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αίγυπτος). Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει καμμία απολύτως νόμιμη βάση να απορρίπτει την συζήτηση με την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί με νόμιμο τρόπο η οριοθετηση μεταξύ μας ΑΟΖ στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η οριοθέτηση αυτή είναι η μόνη νόμιμη και εξυπηρετεί το συμφέρον αμφοτέρων των χωρών μας.Επιβεβαιώθηκε ότι η τήρηση του δικαίου της θάλασσας αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών των χωρών στην περιοχή.
Ευχόμαστε η Τουρκία και η Λιβύη αντιληφθούν και να εναρμονιστούν με αυτή την πραγματικότητα ώστε να καταστεί δυνατή η διευθέτηση όλων των συναφών εκκρεμοτήτων.
Αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η παράνομη απόπειρα της Τουρκίας να οριοθετήσει ΑΟΖ απευθείας με την Αίγυπτο παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.Η παρούσα οριοθέτηση είναι τμηματική, δηλαδή αποτελεί τμήμα συνολικής μεταγενέστερης οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών.Τέλος, εμβαθύνθηκαν και ενισχύθηκαν έτι περαιτέρω οι σχέσεις με τη μεγαλύτερη αραβική χώρα του κόσμου, την Αίγυπτο.
Τι προηγήθηκε της Συμφωνίας
Αυτή η συμφωνία, πρόκειται, ουσιαστικά, για «συνέχεια» του ταξιδιού του κ. Δένδια, τον Ιούνιο, τότε που υπήρξε μεγάλη πρόοδος για τη συμφωνία σχετικά με την ΑΟΖ. Οι συνομιλίες και οι προοπτικές να καταλήξουν σε συμφωνία θεωρούνταν ιδιαίτερα σημαντικές και ενόψει της επανέναρξης του διαλόγου με την Τουρκία και αυτό έγινε πραγματικότητα.
Σκοπός της ελληνικής πλευράς να ακυρωθεί στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο έρχεται, μάλιστα, ως συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με την οποία ρυθμίστηκε μια εκκρεμότητα 43 ετών με την υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και δη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στις δύο χώρες. Πρακτικά, στις 9 Ιουνίου υπεγράφη η επέκταση της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα του 1977, στη θαλάσσια στήλη ύδατος από τον βυθό έως την επιφάνεια του Ιονίου πελάγους.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, βάζοντας ένα ακόμα «μπλόκο» στην Τουρκία.
Τον έλληνα υπουργό συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Τσίπρας: Μία κακή συμφωνία με την Αίγυπτο θα δώσει ανέλπιστα όπλα στην Τουρκία
Το γεγονός ότι μία κακή συμφωνία με την Αίγυπτο θα προσθέσει νέα όπλα στη φαρέτρα της Τουρκίας προβληματίζει τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι διαπραγματεύσεις για ΑΟΖ με την Αίγυπτο «σαφώς πρέπει να εντατικοποιηθούν με σκοπό την συμφωνία», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο β’ μέρος της συνέντευξής του στο «iEidiseis», το οποίο στο σύνολο του δημοσιεύεται αύριο Παρασκευή (7/8).
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «το παράνομο σύμφωνο Τουρκίας-Σαράζ πρέπει να «σπάσει». Και υπάρχουν δυο τρόποι για να σπάσει. Είτε με συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ, είτε μονομερώς με επέκταση των χωρικών μας υδάτων».
«Θα προτιμούσαμε τη συμβολή ενός τρίτου γείτονα, της Αιγύπτου», προσθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει ότι «ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθούμε μια οποιαδήποτε συμφωνία». Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «μια κακή συμφωνία με την Αίγυπτο θα μπορούσε να δώσει ανέλπιστα όπλα στη Τουρκία σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της απέναντι σε κυριαρχικά μας δικαιώματα, έτσι όπως ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο».
«Συνεπώς», υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, «θα ήταν αυτοκαταστροφικό να αποδεχθούμε περιορισμένη επήρεια της Κρήτης που είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας». Σημειώνει επιπλέον ότι «ασφαλώς δεν μπορούμε να δεχθούμε την αυθαίρετη θέση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Τουρκία, ότι από τον 28ο και πέρα δεν μπορεί να υπάρξει οριοθέτηση. Πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση με την Αίγυπτο λαμβάνοντας υπόψιν όλη τη Ρόδο και όχι τη μισή».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στα ελληνουτουρκικά, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του τουρκικού αναθεωρητισμού» και γι’ αυτό έχει εγκαίρως υπογραμμίσει την ανάγκη να αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της, να αξιοποιηθεί η γερμανική Προεδρία και να τεθεί σε νέες βάσεις ο ευρωτουρκικός διάλογος με την απειλή ισχυρών κυρώσεων.
Τονίζει ότι η νέα φάση απαιτεί «από τη μία να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί στην προάσπιση της κυριαρχίας μας και στην πίεση προς την Τουρκία να τερματίσει τις απειλές και από την άλλη να είμαστε ακόμα πιο ενεργητικοί στην αξιοποίηση διαύλων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για προώθηση ουσιαστικού διαλόγου». Ωστόσο, σχολιάζει πως «οι εσωτερικές αντιθέσεις της ΝΔ και η “διπλωματία του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” έχει κοστίσει πολύ και στα δύο αυτά μέτωπα και ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση εθνικής γραμμής και «να επανέλθει η χώρα στην ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».
Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για διάλογο-πακέτο όπως ζητάει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες» και σημειώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, δεν μπορεί να υπάρξει διασύνδεση ελληνοτουρκικών-Κυπριακού.
Τσίπρας: Εμείς πήγαμε ένα βήμα παρακάτω με τον Eastmed
«Στηρίζουμε», δηλώνει, «την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, χωρίς απειλές και χωρίς άλλες ατζέντες». Επίσης, την επανεκκίνηση του διαλόγου για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, την επανεκκίνηση -το συντομότερο δυνατόν- των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του πλαισίου Γκουτέρες. Ακόμη, έναν σοβαρό ευρωτουρκικό διάλογο για την εφαρμογή και αναθεώρηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Όμως, σημειώνει, «πρέπει να γνωρίζει η Τουρκία τις απαντήσεις που θα υπάρξουν σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο από την Ελλάδα αν και όταν επανέλθει στο δρόμο των παράνομων Navtex». Τονίζει δε πως «το μήνυμα ότι θα επαναλάβουμε τις ενέργειες που ακολουθήσαμε τον Οκτώβριο 2018 για αποτροπή πλοίου που θα παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να είναι σαφές».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι ανεξάρτητα από το τι κάνει η Τουρκία, πρέπει να δούμε τη δική μας στρατηγική. «Εμείς πήγαμε ένα βήμα παρακάτω με τον Eastmed», λέει και σχολιάζει πως «μετά τις αρχικές τυμπανοκρουσίες και τις υπογραφές, χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή της Ιταλίας, δεν υπάρχει καμία κινητικότητα». «Καλή η επικοινωνιακή πολιτική αλλά στην εξωτερική πολιτική δεν αποδίδει», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την ελπίδα «να μην υποστούμε και εδώ στρατηγική ήττα». Αναφέρει ότι αναμένει άμεσα να κυρωθεί στη Βουλή η Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για ΑΟΖ «και αμέσως μετά η κυβέρνηση οφείλει να φέρει στη Βουλή σχέδιο επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο με την προοπτική επέκτασης και νοτίως και ανατολικά της Κρήτης ανάλογα με τις εξελίξεις».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη D; Τι μπορεί να πάθει κανείς αν παίρνει χωρίς λόγο;
- Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο ηθοποιό (pics)
- Κορωνοϊός - Πιο πολλά τα κρούσματα σήμερα: 50 οι ασθενείς από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη - 13 στη Λάρισα - Μεγάλη εστία στον Πόρο
- Τέλος οι τηλεφωνικές από το «Ευτυχείτε»
- Σφοδρή κριτική από Νίκο Κοτζιά για την ΑΟΖ με Αίγυπτο
- Υπεγράφη ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου
- Τρία άτομα στο νοσοκομείο Λαμίας από δάγκωμα φιδιού
- Κορονοϊός: Τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων μετά την αύξηση των κρουσμάτων
- Αυτόν τον άντρα θέλουν όλες οι γυναίκες
- Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Του έβαλαν πρόστιμο και τους απείλησε – «Ξέρω κόσμο στην κυβέρνηση, θα δείτε» (video)
- Θρίλερ στη Λαμία: Στο νοσοκομείο δύο άτομα από δάγκωμα οχιάς
- Σαλάμι αέρος ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – Καλούνται όσοι το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν
- Ο στρατός του Χαφτάρ «αποκαλύπτει» το οπλοστάσιό του – «Έχουμε και S-300»
- ΑΣΕΠ: Μόνιμοι διορισμοί 10.500 εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών – Αναλυτικοί πίνακες
- Ρόδος: Τον έπεισαν ότι θα κληρονομήσει 1,3 εκατ. ευρώ και του άρπαξαν 19.000 ευρώ
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά στα Κύθηρα
- Κορονοϊός: Παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο που δε φορούσε μάσκα (video)
- Τραγωδία στην Κρήτη: Ιερέας έκανε όπισθεν και έπεσε σε γκρεμό – Νεκρή η μητέρα του
- ΤΩΡΑ: Φωτιά στα Κύθηρα
- Τελευταία Νέα altsantiri
- Συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ – «Έπεσαν» στο Κάιρο οι υπογραφές (video)
- Ο στρατός του Χαφτάρ «αποκαλύπτει» το οπλοστάσιό του – «Έχουμε και S-300»
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά στα Κύθηρα
- ΤΩΡΑ: Φωτιά στα Κύθηρα
- Κορονοϊός: Παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο που δε φορούσε μάσκα (video)
- Κορονοϊός: Νέο κρούσμα στις Εθνικές πόλο
- Κίνα: «Ρίχνει» 43 εκατ. δολάρια για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Ανχουέι
- Τραγωδία στην Κρήτη: Ιερέας έκανε όπισθεν και έπεσε σε γκρεμό – Νεκρή η μητέρα του
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Καραδήμος και Σαλίνα Γαβαλά ενώνουν τις φωνές τους για μια μαγική συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου
- Τέλος οι τηλεφωνικές από το «Ευτυχείτε»
- Κοροναϊός: Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ
- Κορωνοϊός: Ανησυχία στη Λάρισα- Κρούσματα σε εργαζόμενες στη ΔΟΥ και το πρώην ΣΔΟΕ
- Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ – Δένδιας: Ακυρώνει το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης
- Άρχισε ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος- Ο αριθμός των τεστ ανά επαρχία
- Σκυλακάκης: "Χρυσή ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης"
- Τζέραρντ: «Θα ήθελα να παίξω για τον Κλοπ»