"Etre Blanc": Δεν είναι απλώς μια τάση...


​Ζούμε την εποχή των τατού! Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το 90% αυτών που νιώθουν σύγχρονοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιότητας, έχουν τουλάχιστον ένα! Από τον οδηγό ταξί, τον μάγειρα, τον ποδοσφαιριστή, την τραγουδίστρια, την νοικοκυρά, την fashion editor, τους bloggers και πάει λέγοντας. Το όνομα του ή της συζύγου, της κόρης του πατέρα, του μπατζανάκη, της κουνιάδας ή συχνά ζωγραφιές και

σύμβολα πραγματικά έργα τέχνης καλύπτουν μικρό η μεγάλο μέρος του σώματος.

Κι ενώ λοιπόν κυκλοφορούμε σχεδόν όλοι λίγο πολύ ζωγραφισμένοι, ενισχύοντας και ακολουθώντας τη μόδα, στο Παρίσι, τον τόπο γέννησης του στυλ, μια νέα τάση έχει κάνει την εμφάνιση της και μάλιστα τόσο έντονα που ήδη έχει όνομα! «Εtre Βlanc».

Ο οίκος Chanel κι η μούσα του Caroline de Margret, στηρίζουν την τάση στο γεγονός ότι το tattoo και το piercing είναι πια passé (ξεπερασμένο) και για την ακρίβεια αυτό που στη γλώσσα μας λέμε «βήτα! - λαϊκό!» «Εtre Βlanc» λοιπόν.

Έχοντας κάνει το πρώτο μου τατουάζ πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια, έχοντας υπάρξει η φωνή σε tattoo convention και έχοντας γνωρίσει αρκετούς tattoo artists είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη η αγάπη μου για το «μελάνι». Από την άλλη όλη αυτή η εμπορικότητα των τατουάζ τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να πω ότι δεν με χάλασε…

Παρόλο που χαίρομαι γιατί αρκετά παιδιά έχουν δουλειά αλλά και αποδοχή, σε αντίθεση με το πώς ήταν τα πράγματα στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και επειδή το πράγμα «μεγαλώνει» και «ανοίγει» μπορούμε πια να μιλάμε για πραγματικά έργα τέχνης και καλλιτέχνες. Όμως η υπερκατανάλωση συνήθως μειώνει την ποιότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση την ουσία.

Όταν ο καθένας και η καθεμιά έχει «βαρέσει» κι από ένα αστεράκι, καβουράκι, καρδουλάκι κλπ χωρίς κανένα απολύτως λόγο, με επιχείρημα του τύπου “το είδα στη «Σούλα» και μου άρεσε”, ε… σ’ αυτή την περίπτωση «Εtre Βlanc» ξεκάθαρα. Ας μην έχεις τίποτα! Λευκός καμβάς! Πρέπει να έχεις λόγο. Το tattoo να έχει λόγο. Δεν αναρωτιέσαι πως θα είσαι στα 70 σου με tattoo αν δεν έχει κάτι να σου θυμίζει πέρα από την τάση της εποχής; Είπαμε το tattoo πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης στο σώμα μας.

Δεν ακολουθώ τη μόδα… πιστεύω στο προσωπικό στυλ του καθενός, εκτιμώ και σέβομαι τους Γάλλους για την αισθητική τους, αλλά αγαπώ τα tattoo μου και νιώθω υπέροχα μ αυτά! Σε κάθε περίπτωση, λευκοί ή ζωγραφισμένοι, ένα είναι το ζητούμενο… η αυτοέκφραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα