Pipol: Το ελληνικό application που καταγράφει την κοινή γνώμη!


Όντως ;! Ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν διάβασα αυτό τον τίτλο σε κάποιο post στο Facebook... Και όντως... Είναι έτσι!

Μια εφαρμογή για κινητά και tablet, η οποία καταγράφει την κοινή γνώμη υπό την μορφή δημοσκόπησης για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα!

Οι ειδήσεις φιλτράρονται και εισάγεται στην εφαρμογή καθημερινά μια νέα

έρευνα σχετική με το θέμα της ημέρας. Οι χρήστες ενημερώνονται ότι καινούργια έρευνα τους "χτυπάει την πόρτα" μπαίνουν στο app, ψηφίζουν και με κάθε ψήφο η εφαρμογή αναδιαμορφώνει τα ποσοστά των απαντήσεων με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει σαφής εικόνα για το εν λόγο ζήτημα και πως το "βλέπει" οκόσμος.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν 3 περίπου χρόνια, το 2014 όταν οι εξελίξεις στην Ελλάδα ήταν καταιγιστικές.

Ο Νίκος Πιλάτος, ιδρυτής του pipoll, σε συνέντευξη του αναφέρει, πως ενώ οι «πληροφορίες είναι συνεχείς, οι άνθρωποι πια εκφράζουν τη γνώμη τους με σχόλια στα social media και ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβεις τελικά τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος για οποιοδήποτε θέμα»...

«Έχοντας υλοποιήσει την εφαρμογή έτσι ώστε να καταχωρείται μια ψήφος μόνο από κάθε συσκευή, και έχοντας αποκλείσει τη δυνατότητα σχολιασμού μπορούμε να μιλάμε για μια ξεκάθαρη, "ανόθευτη" καταγραφή του τι πιστεύει ο κόσμος.»

Πηγή χρήσιμη για δημοσιογράφους, που μπορούν να αντλούν στοιχεία για τα άρθρα τους και (μακάρι!!) για τους έχοντες εξουσία αφού μπορούν να έρθουν σε επαφή με την πραγματική στάση των πολιτών πάνω στα θέματα της χώρας.

Ένα, επιτέλους, αξιόπιστο γκάλοπ, θέλω να πιστεύω!

Εγώ πάντως την εφαρμογή την "κατέβασα" στο κινητό μου.. Έτσι κι αλλιώς είναι free...

Keywords
Τυχαία Θέματα