Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο Ερντογάν προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις στο Αιγαίο


Προσπάθεια του Ερντογάν για αποπροσανατολισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας βλέπει η κυβέρνηση πίσω από την έντονη επιθετικότητα με επίκεντρο τα Ίμια και την ρητορική περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, που επανήλθε στο προσκήνιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για “ελεγχόμενες κρίσεις” μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ:

“Η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να

δώσει μήνυμα στη Δύση, επειδή αντιμετωπίζει ένα κεντρικό εθνικό ζήτημα με τους Κούρδους στα σύνορά της. Το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας καθορίζεται από το Κουρδικό και από το γεγονός ότι υπάρχει υποστήριξη δυτικών δυνάμεων προς τους Κούρδους”, ανέφερε. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για “κόκκινη γραμμή” την οποία “αν δεν προσπέρασαν οι Τούρκοι, πάντως έφτασαν στα όρια”, διαμηνύοντας ότι “εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς”.

Ο κ.Τζανακόπουλος απορρίπτει την κατηγορία που διατύπωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης περί υποχωρητικότητας, ενώ αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, λέγοντας ότι “η στάση της ΝΔ δεν βοήθησε ιδιαίτερα για να οικοδομηθούν συναινέσεις”, χωρίς να αποκλείσει την σύγκληση του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής ή της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που ζήτησε ο Κυρ.Μητσοτάκης.

Σκοπιανό: Προϋπόθεση η συνταγματική αναθεώρηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα (ΤΑ ΝΕΑ) περί καθυστερημένης ενημέρωσης του Πρωθυπουργού και ενόχλησης για επί μέρους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου. Ωστόσο, ανέφερε ότι προβληματίζει η αντίθετη γνώμη που έχουν διατυπώσει οι ΑΝΕΛ ειδικότερα για το Σκοπιανό. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι “η θέση της Ελλάδας προϋποθέτει αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας έχει ήδη μπει στο τραπέζι το θέμα των αλυτρωτικών βλέψεων ενώ έχουμε θέσει ως προϋπόθεση λύσης την συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ”.

“Ο Σαμαράς ξέρει τι σημαίνει παρακράτος”

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τα όσα αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. “Έχει ενδιαφέρον να μιλά για παρακράτος ο Αντώνης Σαμαράς. Ανήκει σε πολιτικό παρακλάδι που γνωρίζει τί σημαίνει παρακράτος”, είπε. Εκανε ακόμη λόγο για “παραλήρημα Σαμαρά”, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για σύσταση συμμορίας από τον Αλέξη Τσίπρα.


Ταυτόχρονα προανήγγειλε κοινή στάση από μέρους της κυβέρνησης για όλους (και τα δέκα πρόσωπα) που εμπλέκονται στο κατηγορητήριο της Novartis.

Keywords
Τυχαία Θέματα