Καζάνι που ''βράζει'' η χώρα από τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών


Για άλλη μια φορά, μπαράζ επιθέσεων από ομάδες αναρχικών σημειώθηκαν σε ολόκληρη την χώρα. Ανοικτά μέτωπα παντού, με Αθήνα και Θεσσαλονίκη να γίνονται έρμαια των αντιεξουσιαστών, με την αστυνομία για μια ακόμη φορά να περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή.

Αγνωστο παραμένει εάν θα υπάρξουν και νέα επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς οι αναρχικοί θα πραγματοποιήσουν

πορεία στα Προπύλαια.

-Επιθέσεις σε τράπεζες

Καταδρομική επίθεση σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και καταστήματα επί της οδούς Χαλκοκονδύλη, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποίησε ομάδα 10 αναρχικών.

Τα άτομα, αφού προκάλεσαν φθορές στα ATM και τις τζαμαρίες των τραπεζών και των καταστημάτων, αποχώρησαν προς την πλευρά των Εξαρχείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Λίγο αργότερα, ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται ως ''αναρχικές/οί'', ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αναφέροντας ότι επρόκειτο για αντίποινα σε απάντηση στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση έναντι τριών καταλήψεων.

-Παρέμβαση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Περίπου δέκα μέλη της Κίνησης ανέβηκαν στον τρίτο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κρέμασαν πανό από τα παράθυρα και συνομίλησαν με στελέχη του κόμματος για το ζήτημα της Ηριάννας και του Περικλή.

Όταν κατέβηκαν από τα γραφεία, αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστοτέλους και Ερμού), για προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

-Επίθεση κουκουλοφόρων με μπογιές στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Όπως γράφουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ''σήμερα Πέμπτη 15/03 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ''ατομικοί τρομοκράτες''. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην ”αντιτρομοκρατική” πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα''.

-Παρέμβαση στον ΔΣΑ για την Ηριάννα και τον Περικλή


Σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστικού περιεχομένου δημοσιεύθηκαν τα εξής:

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με πανό και μοίρασμα κειμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα