Μήνυμα Ομπάμα προς Ευρώπη: Όχι σε λιτότητα, ναι σε "κούρεμα"


Όχι στη λιτότητα, ναι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρέθηκε λίγο πριν τις 14.30, για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

"Μόνο η λιτότητα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία. Χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και άλλες συνοδευτικές πολιτικές", τόνισε ο απερχόμενος πλανητάρχης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι η χώρα μας

έχει εμφανίσει μεγάλη πρόοδο και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να "χτίσουμε" πάνω σε αυτή.

Ακόμη, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές, "θα καταφέρουμε να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση".

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη Ομπάμα σε Ελλάδα και Ευρώπη στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα.

Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την αρχαία παράδοση, αλλά μάχεται και στο παρόν, για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε αυτές τις αξίες", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουμε μια θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας που αφορούν την κρίση χρέους, αλλά και το Κυπριακό πρόβλημα που όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος είχε τετ-α-τετ με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλάι της Ελλάδας ως προς όλες τις προκλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα