Νάταλι Μπάξτερ: Κάνοντας τα όπλα, τέχνη

10:35 4/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Η 29χρονη Νάταλι Μπάξτερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Από μικρή ηλικία είχε εξοικειωθεί με την εικόνα και τη χρήση των όπλων και τα είχε αποδεχθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας.

Όλα αυτά, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και την επίσκεψή της στο σπίτι ενός φίλου, όπου μια συλλογή από όπλα κοσμούσε τον τοίχο πάνω απ’ το τζάκι. Η Νάταλι αντικρίζοντας αυτή την εικόνα, ένιωσε περίεργα. Ταυτόχρονα, όμως, κάτι ξύπνησε μέσα της. Μια καινούρια ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό της εκείνη τη στιγμή. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, άρχισε να

ράβει ένα μαξιλάρι σε σχήμα καραμπίνας. Έτσι, δημιουργήθηκε η σειρά Warm Gun.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κατασκεύασε πάνω από 100 όπλα ραμμένα στο χέρι, τα οποία δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ακριβή αντίγραφα, αλλά παιχνιδιάρικες ερμηνείες μιας ευρείας γκάμας πυροβόλων όπλων. Τα φονικά εργαλεία που είχαν χρησιμοποιηθεί σε μαζικούς πυροβολισμούς στις ΗΠΑ είχαν πλέον ομοιώματα σε παστέλ χρώματα και floral μοτίβα, αποκτώντας έτσι μια νέα διάσταση. Υφάσματα από την Garment District της Νέας Υόρκης, αλλά και «άχρηστα» ρούχα της συγκατοίκου της έγιναν η πρώτη ύλη, για να πάρει η ιδέα της σάρκα και οστά.

Πριν από ένα χρόνο, η Μπάξτερ πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο ΟΚ-47, στο Institute 193 στο Λέξινγκτον.

Στόχος και ελπίδα της είναι η δουλειά της ν’ αποτελέσει ερέθισμα για ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με την οπλοκατοχή, τη βία, τα φύλα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα