"Όλα τα δειλινά του κόσμου" του Νίκου Ξυδάκη

13:15 7/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Η μουσική παράσταση του Νίκου Ξυδάκη, «Όλα τα δειλινά του κόσμου», παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61), την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 9 το βράδυ.

Από ένα «Τετράδιο σημειώσεων» με ποιήματα, τραγούδια, λυρικά σπαράγματα και λόγια που δεν μπόρεσαν να γίνουν τραγούδια, ήταν σαν να σχηματίζεται το

πρόσωπο μιας συναυλίας. Η μουσική του στίχου. Η μουσική της ψυχής του. Η απώλειά του. Ανακαλείται, ανιχνεύεται μέσα από ποιήματα - τραγούδια και μουσικά ιντερμέδια.

Ο Διονύσης Καψάλης, ο Μιχάλης Γκανάς, «Ο έρωτας του ποιητή» του Ερρίκου Χάινε, ο Σούμαν, το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Σούμπερτ, η Σαπφώ και ο Διονύσιος Σολωμός, η «Αλεξάνδρεια» του Κ. Π. Καβάφη συνομιλούν και μονολογούν. Συνθέτουν μία μικρή «Νυκτερινή ιστορία», σαν επίκληση, προσευχή, εξομολόγηση σε καιρούς απωλειών.

Ο τίτλος «Όλα τα δειλινά του κόσμου» είναι από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Δ. Καψάλη, καθώς και το μότο από τη συλλογή «Υπόσχεση ευδαιμονίας». Τα ανέκδοτα μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται είναι από μεταφράσεις του στον Ε. Χάινε και Β. Μίλερ.

Συντελεστές

Μουσική - επιμέλεια προγράμματος και κειμένων: Νίκος Ξυδάκης, τραγούδι: Νανά Μπινοπούλου, επιμέλεια ορχήστρας - ενορχηστρώσεις - πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης, βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης, σαξόφωνο: Δημήτρης Χουντής, κλαρινέτο: Μερκούριος Κάραλης.

Πληροφορίες

Θέατρο Ολύμπια: Ακαδημίας 59 - 61, Αθήνα (στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο), τηλ.: 210 3662100.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά περίπου.

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 10 έως 22 ευρώ, φοιτητικό: από 5 έως 17 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα