Ομελέτα: Απλή και νόστιμη - Ιδανική για κάθε περίσταση


Είτε χτυπήσουμε δυο αβγά με λίγο αλάτι και τα τηγανίσουμε ως έχουν σε βούτυρο ή ελαιόλαδο, είτε φτιάξουμε μια ομελέτα βαρυφορτωμένη με ό,τι έχουμε στο ψυγείο ή με ό,τι ακριβό και νόστιμο υπάρχει στα μαγαζιά ντελικατέσεν, η ομελέτα μας μπορεί να είναι κεντρικό πιάτο σε ένα brunch, στο μεσημεριανό, στο βράδυ και βεβαίως η βάση για ένα χορταστικό πρωινό.

Τυπικά, δυο μεγάλα αβγά είναι η δοσολογία για μια ατομική ομελέτα. Το athinorama.gr στη συνταγή που δίνει προτείνει τη χρήση τριών αβγών αν θέλουμε μια απλή ομελέτα

με ένα ακόμα υλικό (λίγο τυρί, λίγο ζαμπόν, κοτόπουλο, μια χούφτα μανιτάρια, κλπ), ενώ χρησιμοποιούμε τα δύο αβγά αν πρόκειται να φτιάξουμε μια ομελέτα με περισσότερα υλικά ή μια γεμιστή ομελέτα: δηλαδή όταν ετοιμάζουμε ξεχωριστά τα υλικά τα απλώνουμε επάνω στην ομελέτα που έχουμε ετοιμάσει και τη διπλώνουμε στα δύο.

Μερικά «μυστικά» για μια καλή ομελέτα είναι τα παρακάτω:

Χρησιμοποιούμε 1 κ.σ. γάλα για κάθε αβγό. Έτσι η ομελέτα γίνεται πιο αφράτη.
Μπορούμε να χτυπήσουμε ένα - δύο ασπράδια σε μαρέγκα και να τα ενσωματώσουμε στα ήδη χτυπημένα ολόκληρα αβγά. Ο τρόπος αυτός επίσης προσθέτει όγκο και κάνει πιο αφράτη την ομελέτα.

Αν τηγανίσουμε την ομελέτα σε πραγματικό βούτυρο, αγελαδινό ή πρόβειο ή στακοβούτυρο, η γεύση της ανεβαίνει επίπεδο.

Τα υλικά που περιέχουν νερό όπως τα λαχανικά, τα μανιτάρια, οι ντομάτες, πρέπει να σοτάρονται πρώτα για να χάσουν τα υγρά τους, αλλιώς η ομελέτα δεν πήζει καλά και η γεύση χάνει κατά πολύ.

Το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο, το σκόρδο, καλό είναι να μπαίνουν στο τηγάνι με 1 δάχτυλο νερό και να βράζουν σε μέτρια φωτιά, ώστε να μαλακώνουν τελείως και να χάνουν τη βαριά μυρωδιά τους και μετά να σοτάρουμε με τη λιπαρή ουσία που έχουμε επιλέξει.

Αλατίζουμε τα αβγά καθώς τα χτυπάμε, ώστε να πάει παντού το αλάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα