Ποτάμι: Ο Γαβρόγλου δικαιολογεί με υπεκφυγές την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια


«Πυρά» στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή την επιστολή φοιτητών του ΑΠΘ για τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη κατηγορεί ευθέως τον υπουργό, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δικαιολογεί με υπεκφυγές τα συνεχιζόμενα σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας και εγκληματικότητας», ενώ αναφέρει πως η απάντηση του στην επιστολή των φοιτητών του ΑΠΘ

ήταν άστοχη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Είναι δυνατόν ένας Υπουργός της Κυβέρνησης να κλείνει τα μάτια και να «δικαιολογεί» με υπεκφυγές τα συνεχιζόμενα σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας και εγκληματικότητας τα οποία συμβαίνουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια; Δυστυχώς ναι, αυτό έκανε ο αρμόδιος Υπουργός για την Παιδεία, κ. Γαβρόγλου.

Ενώ όλοι εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας -και όχι μόνο- γνωρίζουν για εκτεταμένα περιστατικά παράνομων ενεργειών όπως κλοπές, λαθρεμπόριο, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών και φαινόμενα βίας.

Μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή μεγάλου αριθμού φοιτητών του ΑΠΘ οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την τραγική κατάσταση η οποία επικρατεί εδώ και καιρό στους χώρους του Πανεπιστημίου τους.

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας ήταν ότι τα προβλήματα λύνονται από τα μέσα! Αναρωτιέται κανείς με ποιον τρόπο θεωρεί ο κ. Γαβρόγλου ότι οι απλοί πολίτες, δηλαδή φοιτητές και καθηγητές μπορούν να προστατέψουν τους χώρους των ΑΕΙ από συμμορίες ναρκωτικών και εγκληματίες;

Γνωρίζει άραγε πόσο ανεύθυνο και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό να το λέει εκπρόσωπος μιας ευνομούμενης Πολιτείας;

Καλούμε επίσης τον κ. Υπουργό να ελέγξει τη δήλωσή του για το πότε μπορούν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές όταν τελούνται κακουργηματικές πράξεις στους πανεπιστημιακούς χώρους. Υπενθυμίζουμε στον κ. Γαβρόγλου ότι σύμφωνα με σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου «επιστροφής της ανώτατης εκπαίδευσης στο παρελθόν» του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό γίνεται αυτεπάγγελτα και όχι με πρόσκληση των Πρυτανικών αρχών, όπως περιέργως υποστήριξε χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Υποθέτουμε πως πρόκειται περί λεκτικού λάθους, εκτός και αν μας επιφυλάσσει «βελτιωτικές αλλαγές» στις διατάξεις για το άσυλο.

Το Ποτάμι έχει αλλεπάλληλα αναδείξει τόσο στον δημόσιο διάλογο όσο και στη Βουλή (με πρόσφατη μάλιστα ερώτηση πριν μόλις 6 ημέρες) ανάλογα περιστατικά ανομίας αλλά και την αδράνεια της Κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει.

Ένα είναι σίγουρο, δεν μπορεί τα Πανεπιστήμια να μετατρέπονται εν γνώση της Πολιτείας σε κάθε λογής άβατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα