Αυστραλία: νεκροί άνθρωποι κι ανεξέλεγκτες, καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Σε μια επί της γης Κόλαση μετατρέπεται η μια περιοχή της Αυστραλίας μετά την άλλη καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλγκτες ενώ h ανησυχία είναι μεγάλη για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι αγνοούνται ακόμα. 

Μάλιστα, κάτοικοι και τουρίστες πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην ακροθαλασσιά για να προστατευτούν από τις φλόγες που λεηλατούν ολόκληρη τη Αυστραλία.

Οι τελευταίες ημέρες είναι οι χειρότερες από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπόταν και ξεκίνησαν οι πυρκαγιές. Περισσότερες

από 200 κατοικίες έχουν καταστραφεί και μερικά χωριά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενώ πραγματοποιούνται μεγάλες εκκενώσεις πληθυσμών και εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης.
Μέχρι στιγμής οι καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία έχουν καταστρέψει ολοσχερώς περισσότερα από 40 εκατομμύρια τμ εκτάσεων.
Καθημερινά νέες εστίες δημιουργούνται εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον δέχεται πολλές επικρίσεις. Ο πρωθυπουργός έφυγε για διακοπές στη Χαβάη τον Δεκέμβριο, την ώρα που η κρίση των πυρκαγιών κορυφωνόταν.

Ο Μόρισον επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του στην κερδοφόρα, αλλά πολύ ρυπογόνα αυστραλιανή βιομηχανία του άνθρακα, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας στον πλανήτη θεωρείται πως εξηγεί γιατί η φετινή περίοδος των πυρκαγιών είναι σφοδρότερη παρά ποτέ άλλοτε.

Σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας κήρυξε ως «ζώνη υποχρεωτικής εγκατάλειψης» για τους τουρίστες μια έκταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το θέρετρο Μπέιτμανς Μπέι κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής ως τη γειτονική Πολιτεία Βικτόρια, όπου οι κάτοικοι επίσης κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Στις νοτιοανατολικές Πολιτείες Νέα Νότια Ουαλία και Βικτόρια μαίνονται ακόμη περισσότερες από 200 πυρκαγιές εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα