Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο Μεγάλη Πέμπτη (βίντεο)

Στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» (σ.σ. «βαθύ κόκκινο») ανεβαίνουν ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς 

Το πώς διαμορφώνεται ο «Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας» παρουσίασε, εκτός των άλλων, κατά την επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό της Μεγάλης Τετάρτης (28/04), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο - «πολύ αυξημένου κινδύνου»), μπήκαν άλλες δυο περιοχές.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή

των Λοιμωξιολόγων κατέληξε ομόφωνα ότι στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» (σ.σ. «βαθύ κόκκινο») ανεβαίνουν από αύριο Μεγάλη Πέμπτη (29/04):

Ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου (αύξηση 35,34%). Ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 24 από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν οκταπλασιαστεί.

Από την άλλη «κατεβαίνουν» στο «κόκκινο» (σ.σ. επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» οι παρακάτω Περιφερειακές ενότητες (νομοί) και Δήμοι:

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 43 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 112 (μείωση 61,61%). Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που έχει 134 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 224 (μείωση 40,18%). Επίπεδο, επίσης, κατεβαίνει και εντάσσεται στο κόκκινο, η Περιφερειακή Ενότητα Κω όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 51 από 115 που ήταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης (μείωση 55,65%). Από το βαθύ κόκκινο κατεβαίνει και ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που έχει 23 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 44 (μείωση 47,73%). Επίπεδο κατεβαίνει και εντάσσεται στο κόκκινο και ο Δήμος Γρεβενών, που έχει 39 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 104 (μείωση 62,5%), καθώς και Ο Δήμος Καρδίτσας, που έχει 112 ενεργά κρούσματα στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 276 (μείωση 59,42%). Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει και εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και Ο Δήμος Κύθνου της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, στους οποίους τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και μια εβδομάδα παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας από τις 74 συνολικά. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. Ταυτόχρονα, εννιά Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές αυτές που χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή είναι: οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων. Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, απευθύνεται ισχυρή σύσταση για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτές, Μεγάλη Πέμπτη,aftes, megali pebti