Αυτή θα είναι η απάντηση της Ρωσίας αν Σουηδία και Φινλανδία μπουν στο ΝΑΤΟ

Να ενισχύσει την άμυνά της στα σύνορα θα αναγκαστεί η Ρωσία αν Φινλανδία και Σουηδία αποφασίσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μπαίνει στην έβδομη εβδομάδα του, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, τόνισε πως η χώρα του θα πρέπει να ενισχύσει τις δυνάμεις της, ακόμα και να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στα σύνορα, αν Σουηδία

και Φινλανδία αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας που διατηρούν για δεκαετίες.

Μια ενδεχόμενη ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ, θα διπλασίαζε το μήκος των συνόρων Ρωσίας και ΝΑΤΟ. «Φυσιολογικά θα πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας» ενισχύοντας την άμυνά μας σε γη, αέρα και θάλασσα. Μάλιστα ο Μεντβέντεφ μίλησε και για πυρηνικά τονίζοντας ότι η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ θα τελειώνε αυτοχρήμα το μη πηρυνικό καθεστώς της Βαλτικής. «Δεν θα υπήρχε θέμα για αποπυρηνικοποιημένη Βαλτική, η ισορροπία θα έπρεπε να επανέλθει».

Η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μαρίν, δήλωσε πως η χώρα της θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν θα κάνει αίτηση για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία. Την ίδια ώρα η πρωθυπουργός της Σουηδίας δήλωνε πως δεν υπάρχει λόγος η χώρα της να καθυστερεί άλλο την αίτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Ρωσίας, Σουηδία, Φινλανδία, ΝΑΤΟ,afti, rosias, souidia, finlandia, nato