Αίγυπτος: «Άνθρακας ο θησαυρός» - Δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο η σαρκοφάγος

«Η σαρκοφάγος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο». Τη δήλωση αυτή έκανε απόψε στην «Αλ Αχράμ», ο Γενικός Γραμματέας Αρχαιοτήτων Αιγύπτου Μουστάφα Ουαζίρι, λίγες ώρες μετά το σημερινό άνοιγμα της τεράστιας σαρκοφάγου βάρους 30 τόνων, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Σίντι Γκάμπερ της Αλεξάνδρειας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, μία Επιτροπή του Υπουργείου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι η σαρκοφάγος περιέχει τρεις σκελετούς πολεμιστών που φαίνεται να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο Γενικός Γραμματέας προσέθεσε ότι

η ημερομηνία της σαρκοφάγου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αν δηλαδή ανήκει στην Πτολεμαϊκή περίοδο (332-30 π.Χ.) ή στη Ρωμαϊκή περίοδο (30 π.Χ. - 642 μ.Χ.).

Ένας από τους παρεβρισκόμενους επιστήμονες δήλωσε ότι το κρανίο ενός εκ των τριών σκελετών, φέρει τραύμα από βέλος.

Οι σκελετοί και η σαρκοφάγος θα μεταφερθούν στην αποθήκη όπου στεγάζονται τα αρχαία ευρήματα της Αλεξάνδρειας, για περαιτέρω μελέτη.

Φωτιά στα social media

Η φαντασία των χρηστών του Twitter δεν έχει όρια, αλλά η πραγματικότητα μάλλον θα τους… προσγειώσει απότομα

«Φωτιά» έχει ανάψει στα social media η πρόσφατη ανακάλυψη μιας τεράστιας, γρανιτένιας σαρκοφάγου από ομάδα Αρχαιολόγων στην Αίγυπτο, με δεκάδες… ανατριχιαστικά σενάρια να διατυπώνονται από τους χρήστες, εμπνευσμένα φυσικά από τα εκατοντάδες φιλμ με μούμιες που είναι τόσο αγαπητά στο κοινό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αιγυπτιακών Αρχών, η μυστηριώδης μαύρη σαρκοφάγος, που βρέθηκε σε ανασκαφή κοντά στην Αλεξάνδρεια δίπλα σε μια αλαβάστρινη προτομή, άνηκε πιθανότατα σε ιερέα και όχι βασιλιά ή αυτοκράτορα, όπως εικαζόταν αρχικά.

Οι ανακοινώσεις αυτές ωστόσο δεν φαίνεται να αποθαρρύνουν τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν λόγο για κατάρες των Φαραώ, εξοργισμένες μούμιες που ζητούν εκδίκηση και άλλα… γραφικά, εν αναμονή του ανοίγματος της σαρκοφάγου που αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Εκτός από τα σενάρια τρόμου για το άνοιγμα της σαρκοφάγου, η ηλικία της οποίας ξεπερνά τα 2000 χρόνια, υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που… ονειρεύονται κάποια συγκλονιστική αποκάλυψη, όπως τα υπολείμματα της σορού του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιας άλλης ιστορικής φιγούρας, που θα προσδώσει στην ήδη σημαντική ανακάλυψη ακόμα περισσότερη αίγλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα