Αναστάτωση στο Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου από περιστατικό ψώρας - Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύεται στην πνευμονολογική πτέρυγα, άτομο που πάσχει από ψώρα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Thestival.gr από εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο συγκεκριμένος ασθενής δεν βρίσκεται στην πτέρυγα της απομόνωσης, διότι δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι, αλλά, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

«Χρειάζονται 40 μέρες για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της συγκεκριμένης νόσου κι όπως διαπιστώθηκε εχθές –μετά την εξέταση από την δερματολόγο του νοσοκομείου- έχουν

νοσήσει άτομα του ιατρικού, του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και τραυματιοφορείς. Υπάρχει έντονη ανησυχία στο προσωπικό και για την υγεία τους αλλά και για το ενδεχόμενο να κλείσει η πτέρυγα καθώς δεν θα υπάρχει επαρκής αριθμός εργαζομένων. Ήδη έχουν νοσήσει αρκετοί», σημειώνεται στην καταγγελία. Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία και για τον κόσμο που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ασθενείς και επισκέπτες, καθότι πρόκειται για ένα νόσημα που μεταδίδεται.

«Δεν κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων»

«Έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, για την προστασία του προσωπικού του νοσοκομείου, των ασθενών αλλά και των επισκεπτών», υποστηρίζει στο Thestival.gr ο διοικητής του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά πως «το νοσοκομείο δεν μπορεί να κλείσει τις πόρτες του στους ασθενείς. Το επισκέπτονται χιλιάδες ασθενείς καθημερινά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την αρχή την ασθένεια του καθενός. Από εκεί πέρα όμως, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν πρόκειται για θανατηφόρα ασθένεια, πρόκειται για ακάρεο, που αντιμετωπίζεται».

Ο κ. Εμμανουηλίδης εξηγεί πως υπάρχει δυνατότητα ο συγκεκριμένος ασθενής να τοποθετηθεί στην πτέρυγα απομόνωσης όμως «δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή. Απαλείφουμε μία λοσιόν που σκοτώνει το ακάρεο κι εκεί τελειώνει και η ασθένεια. Φροντίζουμε να μην εισέρχεται αρκετός κόσμος στον χώρο όπου βρίσκεται ο ασθενής και να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας. Όμως, εάν δεν γνωρίζεις ότι κάποιος νοσεί από ψώρα, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εκδηλωθεί η ασθένεια, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις τη νόσο και στη συνέχεια να πάρεις προληπτικά μέτρα για την ομαλή λειτουργία του νοσκομείου».

Ο διοικητής του νοσοκομείου εξηγεί πως η πτέρυγα λειτουργεί κανονικά, με μειωμένο όμως αριθμό ασθενών. «Έχει μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που δεχόμαστε. Είναι μεταδοτική ασθένεια όμως δεν μας προβληματίζει και δεν υπάρχει λόγος να προκαλείται πανικός. Έχουμε διανέμει φυλλάδιο από το τμήμα λοιμώξεων για το πως αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένα ασθένεια αλλά και ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση στο προσωπικό από δερματολόγους και λοιμωξιολόγους», καταλήγει ο κ. Εμμανουηλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα