Ανατροπή με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα, ποιοι μένουν εκτός επιδότησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης των ηλιακών θερμοσιφώνων αναμένεται τελικά να ανοίξει μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Ανατροπή με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα», καθώς η πλατφόρμα για τις αιτήσεις πάει λίγο πιο πίσω και αναμένεται να ανοίξει τελικά την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Ο σχεδιασμός αρχικά έκανε λόγο για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, στη συνέχεια για πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και το

Πάσχα αλλά όπως όλα δείχνουν ούτε αυτή η ημερομηνία θα επικρατήσει και οι αιτήσεις θα πάνε πίσω με την πλατφόρμα να ανοίγει τελικά την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, δηλαδή μετά το Πάσχα.

Ποιοι μένουν εκτός

Εκτός του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» μένει όποιος δεν διαθέτει ήδη ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (χωρητικότητα ίσης ή μεγαλύτερη των 40 λίτρων), προκειμένου να τον αντικαταστήσει με νέο, σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακό θερμοσίφωνα, όπως επισημαίνεται στον Οδηγό που προδημοσίευσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης εκτός προγράμματος μένουν και όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ.

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει να είναι άρτιοι, όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο, πριν την απόσυρσή τους. Επίσης πρέπει πριν την αντικατάστασή τους να ήταν τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.

Επίσης, δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι που έχουν λάβει ή έχουν υποβάλλει αίτηση για να λάβουν ενίσχυση αγοράς Ηλιακού Θερμοσίφωνα από άλλο Ταμείο ή χρηματοδοτικό μέσο ή από άλλο πρόγραμμα ευρωπαϊκό ή εθνικό όπως για παράδειγμα στα προγράμματα Εξοικονομώ.

Στην ουσία ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις που ίσχυαν και με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Ποιοι κόβονται από την επιδότηση

Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι με μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας το οποίο υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.
Δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για νοικοκυριά που έχουν υποβάλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021».
Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι (Φυσικά Πρόσωπα που υποβάλουν την αίτηση) οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2021) ως κάτοικοι εξωτερικού.
Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι, οι οποίοι κατά το έτος αναφοράς (2021) υπέβαλλαν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (συγκεκριμένα ως Υπόχρεος και Σύζυγος/ΜΣΣ), εφόσον το έτερο μέλος ή εξαρτώμενο τέκνο της δήλωσης ήταν κατά το έτος αυτό κάτοικος εξωτερικού.
Εξαρτώμενα μέλη που δεν υποβάλλουν αυτόνομα δήλωση (δηλ. δεν είναι υπόχρεοι σε δική τους ατομική δήλωση) δεν δύνανται να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

#ΗΛΙΑΚΟΙ_ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα