Αναβλήθηκε η δίκη της αναισθησιολόγου για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Μια ακόμα αναβολή δόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στην εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, τον Δεκέμβριο του 2015, αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί.

Η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, με την αιτιολογία ότι η κατηγορούμενη λόγω άρσης βάρους υπέστη ισχυοσφυαλγια με σοβαρές νευρολογικές επιπτώσεις και νοσηλεύεται. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η αναβολή προκάλεσε την αντίδραση

του πατέρα της μικρής, που όλα αυτά τα χρόνια τονίζει ότι ζητά δικαίωση για το παιδί του. Ο ίδιος επεσήμανε ότι αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον της πλευράς της κατηγορουμένης να ζητήσει αναβολή και εξέφρασε την ελπίδα τον Σεπτέμβριο "να γίνει επιτέλους η δίκη".

Ειδικότερα ο Μάνος Παρασκάκης δήλωσε: "Απ' ο, τι έμαθα η κατηγορούμενη είχε κάποιας μορφής οσφυαλγία - κι εγώ έχω οσφυαλγία. Άλλη μια ταλαιπωρία για την οικογένεια μου. Άλλοι 7-8 μήνες ταλαιπωρίας. Έχω όμως εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύω στη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω. Το θέμα δεν θα ξεχαστεί όσος καιρός κι αν περάσει. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που κρατά ασιγαστη την οργή του για τον άδικο θάνατο ενός παιδιού που θα μπορούσε να είναι δικό του παιδί. Σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και το έννομο δικαίωμα της κατηγορούμενης - με πολύ σεβασμό οφείλω να το δεχτώ. Προσδοκώ τη δικαίωση του παιδιού μου, τίποτε άλλο".

Θυμίζουμε ότι η αναισθησιολόγος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια, κάνοντας λόγο για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ Κρήτης τής καταλογίστηκε «πιθανή ιατρική αμέλεια» και της επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού για έξι μήνες και στέρηση μισθολογικής ανέλιξης για δύο έτη. Χρηματική ποινή επιβλήθηκε και στη διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου, η οποία την επίμαχη ημέρα βρισκόταν σε άδεια και έσπευσε λόγω του επείγοντος περιστατικού στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να προλάβει να το διαχειριστεί από την αρχή. Η αναισθησιολόγος είχε υποστηρίξει ότι έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να σώσει την 4χρονη, με το πειθαρχικό να διαπιστώνει πιθανή αμέλεια και όχι βαριά ιατρική αμέλεια, όπως είχε αρχικά προκύψει από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

«Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα»

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Πατρίς» λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν η αναισθησιολόγος είχε υποστηρίξει ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν τη Μελίνα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα.

Σε ερώτηση πού μπορεί να οφείλεται ο θάνατος του παιδιού, απάντησε: “Το αποδίδουμε, γιατί δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα