Ανησυχία Τσελέντη για την σεισμική δραστηριότητα στην δυτ. Ελλάδα

Προσοχή για τους επόμενους 2-3 μήνες συνιστά ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, τονίζοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στη Δυτική Ελλάδα.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook εκφράζει την ανησυχία του για ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή» και εξηγεί τι έγινε με την Εθνική

Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Η ανάρτηση

«Μετά τον πρόσφατο σεισμό 6,4R της 26 Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο ανέφερα ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η ευρύτερη περιοχή είναι από τις πλέον σεισμικά ενεργές περιοχές του κόσμου με παρά πολλά μεγάλα ενεργά ρήγματα που στο πρόσφατο αλλά και απώτερο παρελθόν έδωσαν καταστροφικούς σεισμούς.

Ο διαρκής φόβος μου ήταν να μην έχουμε το φαινόμενο Domino, δηλαδή να ενεργοποιηθούν μερικά από αυτά τα ρήγματα. Για το σκοπό αυτό το Γεωδυναμικό κυριολεκτικά γέμισε τη Δυτική Ελλάδα με όργανα, ενώ αυξήσαμε το βαθμό ετοιμότητας μας.

Ο σημερινός σεισμός 5,4 στην Πρέβεζα αλλά και ο χθεσινός 4,3 στην Αμαλιάδα θεωρώ ότι ίσως μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτό το πλαίσιο. Επειδή τις τελευταίες τρεις ημέρες παρακολουθώ ένα θέατρο του ΣΕΙΣΜΟπαραλόγου στη Δυτική Ελλάδα με διαρκείς “δήθεν μυστικές” συσκέψεις στις αντιπεριφέρειες, που μετά οι συμμετέχοντες σε αυτές βγαίνουν στη κεντρική πλατεία και είτε για να αυτοπροβληθούν, είτε για πολιτική σπέκουλα (εκλογών γαρ), είτε από ηλιθιότητα, διαδίδουν ότι σε 48 ώρες ! (λες και ο Εγκέλαδος κρατά χρονόμετρο) θα γίνει ισχυρός σεισμός, θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και να αποκαλυφθεί το αίτιο αυτής της αναστάτωσης, που ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας εντελώς λανθασμένης αξιοποίησης από την πολιτεία μιας εμπιστευτικής ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που έστειλα στην Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου (από την οποία με έχει αποκλείσει, παρ’ όλο ότι είμαι διευθυντής του Γεωδυναμικού, ο αρμόδιος υπουργός Σπρίτζης).

Keywords
Τυχαία Θέματα