«Ανοίγει» η πόρτα της φυλακής για τα αδέλφια Μενέντεζ

Τα αδέρφια Μενέντεζ εκτίουν ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής από το 1996, όταν καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες της Κίτι και του Χοσέ Μενέντεζ στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια.

Την επανεκδίκαση των ποινών των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ - τα δύο αδέλφια που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονέων τους σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ το 1989 και ενέπνευσε τη δημοφιλή σειρά του Netflix - και την αποφυλάκισή

τους υπό όρους εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν.

«Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση όλων των επιχειρημάτων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές, έφτασα στο συμπέρασμα ότι, σύμφωνα με τον νόμο, η εκδίκαση είναι κατάλληλη και πρόκειται να το προτείνω σε ένα δικαστήριο αύριο», είπε ο Γκασκόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα αδέρφια Μενέντεζ εκτίουν ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής από το 1996, όταν καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες της Κίτι και του Χοσέ Μενέντεζ στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια.

Η εισήγηση του Γκασκόν να συστήσει νέα καταδίκη έρχεται μετά την κατάθεση νέων στοιχείων από τους συνήγορους υπεράσπισης το 2023, τα οποία υποδεικνύουν κακοποίηση από τον πατέρα τους, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Πιθανή η αποφυλάκισή τους

Τα νέα στοιχεία δικαιολογούν την επανεξέταση των ποινών του, προσθεσε ο Γκασκόν.

Πλέον, το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των Ερικ και Λάιλ Μενέντεζ είναι πιθανό, ωστόσο ο δρόμος θα είναι μακρύς.

Ένας δικαστής θα έχει τον τελικό λόγο για το αν τα αδέρφια θα πρέπει να καταδικαστούν εκ νέου και μια επιτροπή αναστολών θα πρέπει να εξετάσει αν θα πρέπει να αποφυλακιστούν μετά την έκτιση περισσότερων από 30 ετών.

«Πιστεύω ότι τα αδέρφια υπέστησαν τεράστια κακοποίηση στο σπίτι τους», δήλωσε ο Γκασκόν, προσθέτοντας ότι, αν και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για φόνο, «πιστεύω ότι έχουν πληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία».

Ενα από τα νέα στοιχεία που κατέθεσαν οι συνήγοροι των Μενέντεζ είναι μια επιστολή του Έρικ Μενέντεζ προς ένα μέλος της οικογένειας που φαίνεται να είναι από το 1988 και περιγράφει λεπτομερώς την υποτιθέμενη κακοποίηση από τον πατέρα του, Χοσέ.

Ενα άλλο στοιχείο προήλθε από ένα ανήλικο τότε μέλος του παιδικού συγκροτήματος Menudo από το Πουέρτο Ρίκο, της δεκαετίας του 1980. Το μέλος του συγκροτήματος ισχυρίστηκε ότι ο Χοσέ Μενέντεζ, ο οποίος εργαζόταν ως στέλεχος της δισκογραφικής εταιρείας RCA εκείνη την εποχή, τον νάρκωσε και τον βίασε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην έπαυλη.

Θα αφεθούν ελεύθεροι οι αδελφοί Μενέντεζ;

Ο Γκασόν δήλωσε ότι το γραφείο του σκοπεύει να καταθέσει στο δικαστήριο την Παρασκευή σύσταση για νέα καταδίκη. Θα περιέχει λεπτομέρειες και στοιχεία που θα συνηγορούν υπέρ μιας μικρότερης ποινής.

Θα προγραμματιστεί ακρόαση, την οποία οι αξιωματούχοι ελπίζουν να προγραμματίσουν μέσα στις επόμενες 30-45 ημέρες, όπου ένας δικαστής θα σταθμίσει και θα ακούσει επιχειρήματα σχετικά με την αποφυλάκισή τους. Θα μπορούσαν να παρευρεθούν και τα αδέλφια.

Ο Γκασκόν σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει διχάσει το γραφείο του και μέλη του προσωπικού του και ενδέχεται να επιχειρηματολογήσουν εναντίον του στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από BBC

#ΜΕΝΕΝΤΕΖ #ΥΠΟΘΕΣΗ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοίγει, Μενέντεζ,anoigei, menentez