Ανοίγοντας έναν επιχειρηματικό λογαριασμό στο Viber

To να ανοίξετε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό στο Viber είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη στρατηγική σας στο mobile marketing. Το Viber είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές μηνυμάτων στον κόσμο σήμερα, με χρήστες σε πάνω από 190 χώρες, με το μέσο χρήστη Viber να παραμένει ενεργός όλη μέρα, να στέλνει πάνω από 30 μηνύματα και να ανοίγει την εφαρμογή κατά μέσο όρο 12 φορές ημερησίως.

Είναι σημαντικό να έχετε προσδιορίσει τους επιχειρηματικούς σας στόχους πριν να ανοίξετε

το επιχειρηματικό σας προφίλ στο Viber. Προσφέρουμε δύο διαφορετικές, ολοκληρωμένες επιλογές για διαφορετικών ειδών εταιρικούς στόχους. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα Viber Chatbot αν θέλετε νέο κοινό ή να μένετε σε επαφή με τους πελάτες σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ή να προτιμήσετε τα Viber Business Messages που λειτουργούν για επικοινωνία με την υπάρχουσα βάση δεδομένων των πελατών σας. Και οι δύο επιλογές επιτρέπουν στις εταιρείες να έρθουν σε επαφή με τους πελάτες τους σε κάθε πιθανό σημείο του ταξιδιού τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας για επιβεβαίωση παραγγελιών, για ειδοποιήσεις παράδοσης και άλλα μηνύματα συναλλαγών ή για να τους ενημερώσετε για τα καινούργια σας προϊόντα ή άλλες προωθητικές πληροφορίες. Θα τους προσφέρετε καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών αλλά και θα ενισχύσετε την αμφίδρομη επικοινωνία σας. Μόλις έχετε ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κοινό και οι στόχοι σας, είστε έτοιμοι να πάτε παρακάτω. Εδώ θα βρείτε έναν οδηγό για το πώς να ανοίξετε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό στο Viber, σε τρία απλά βήματα.

1. Επιλέξτε το σωστό συνεργάτη

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Viber Business Messages, τότε χρειάζεστε ένα επιβεβαιωμένο προφίλ. Οι συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τον επιχειρηματικό σας λογαριασμό στο Viber και να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία. Μπορείτε να επιλέξετε ένα συνεργάτη από τη λίστα με τους επίσημες συνεργάτες του Viber που να ταιριάζει στη χώρα, τον κλάδο και τους στόχους σας και να τους προσεγγίσετε απευθείας. Ή μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς και εμείς θα σας βοηθήσουμε, αναλόγως της περιοχής σας και των στόχων σας.

2. Κατοχυρώστε τον επιχειρηματικό σας λογαριασμό

Ο συνεργάτης που επιλέξατε θα σας βοηθήσει να σετάρετε τον επιχειρηματικό σας λογαριασμό στο Viber και θα σας ενημερώσουν για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες ώστε να τον κατοχυρώσετε εύκολα και γρήγορα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα αποφασίσετε ποιο θα είναι το όνομα του λογαριασμού σας και το λογότυπο που θα χρησιμοποιήσετε για το εταιρικό σας προφίλ. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες επικοινωνίας, το URL του site σας, ένα εταιρικό προφίλ αλλά και άλλες πληροφορίες που θεωρείτε σχετικές με τον επίσημο λογαριασμό σας, δημιουργώντας στην ουσία μια μίνι αρχική σελίδα που μπορούν να επισκέπτονται οι πελάτες σας. Έτσι ενημερώνετε το κοινό σας για το ποιοι είστε και με ποιο τρόπο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας, ενώ επίσης αποδεικνύετε ότι είστε μια επικυρωμένη μάρκα και να επιδείξετε πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Όταν το Viber επιβεβαιώσει το προφίλ σας, θα λάβετε ένα μοναδικό αριθμό ταυτότητας και θα βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στο να απολαύσετε τις επιχειρηματικές λύσεις που έχει να σας προσφέρει.

3. Λάβετε το μπλε σημάδι και την επίσημη επιβεβαίωση του επιχειρηματικού σας λογαριασμού στο Viber

Για να μπορούν να στείλουν επίσημα Business Messages, όλες οι εταιρείες ελέγχονται από το Viber. Όταν η εταιρεία σας αποδεχτεί τους όρους ιδιωτικού απορρήτου, τότε θα λάβετε μια επίσημη επιβεβαίωση για τον επιχειρηματικό σας λογαριασμό, μαζί με το «μπλε σημάδι» που θα σας κάνει αναγνωρίσιμους στους πελάτες σας. Το πρώτο σας μήνυμα θα παραδοθεί με μία ακόμη οθόνη. Αυτή η οθόνη εμφανίζεται μόνο την πρώτη φορά που επικοινωνείτε με πελάτες και τους ενημερώνει γιατί έλαβαν το συγκεκριμένο μήνυμα, από ποιον ήρθε και τι λέει. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την έξτρα οθόνη στο Viber βλέπουν μείωση στα block rates τους.

Ξεκινήστε να επωφελείστε από τα Viber Business Messages

Από τη στιγμή που θα έχετε έναν επιβεβαιωμένο επιχειρηματικό λογαριασμό με μπλε σημάδι, μπορείτε να ξεκινήσετε την επικοινωνία με τους πελάτες σας και να επωφεληθείτε από τα Viber Business Messages:

Μπορείτε να λαμβάνετε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις επιδόσεις των μηνυμάτων σας στο Viber: αν παραδόθηκαν, απέτυχαν, τα open και click rates τους. Εξερευνήστε πώς οι πελάτες διαδρούν με το περιεχόμενό σας, αναλύστε τη συμπεριφορά τους και προσαρμόστε την στρατηγική σας στο mobile marketing. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα με εικόνες, ένα κουμπί CTA, links και αρχεία. Το κάθε μήνυμα μπορεί να περιέχει ώς και 1000 χαρακτήρες. Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε τα Viber Business Messages στο σύστημα CRM σας και να εξατομικεύσετε τα μηνύματά σας σύμφωνα με προσδιορισμένες από πριν παραμέτρους. Σε περίπτωση που οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση στο Internet ή δεν έχουν λογαριασμό στο Viber, είστε σίγουροι ότι θα λάβουν το μήνυμά σας αφού υπάρχει η επιλογή μετάβασης σε SMS. Αν η παράδοση στο Viber αποτύχει, τότε το μήνυμά σας αποστέλλεται μέσω SMS. Πληρώνετε μόνο για τα μηνύματα που παραδίδονται στους πελάτες σας. Το Viber δεν σας χρεώνει αν η παράδοση αποτύχει και σας επιτρέπει εναλλακτικές μεθόδους για να φτάσουν τα μηνύματά σας στους πελάτες σας. Μπορείτε επίσης να γλιτώσετε χρήματα από τα μη παραδοθέντα μηνύματά σας, θέτοντας ένα TTL (Time To Live), ένα χρονικό όριο για το πόσο διατηρείται το μήνυμά σας μέχρι να απορριφθεί. Αν ένα μήνυμα δεν παραδοθεί εντός του TTL σας, το Viber δεν θα σας χρεώσει γι’ αυτό. Ως εταιρεία δεν έχετε να χάσετε τίποτε, γιατί το κάθε μήνυμά σας έχει απόδοση για το κόστος του χάρη στην πολιτική τιμολόγησης του Viber. Έχετε αυτοπεποίθηση για την ασφάλεια των Viber Business Messages: Το Viber είναι μια από τις πιο ασφαλείς, αν όχι η πιο ασφαλής εφαρμογή μηνυμάτων προσφέροντας όλα τα επίπεδα ασφάλειας που χρειάζεται μια επιχείρηση είτε μιλάμε για προσωπικές συνομιλίες είτε για επιχειρηματική επικοινωνία. Προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end στις προσωπικές συνομιλίες και κλήσεις και in transit στα επιχειρηματικά μηνύματα. Τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται στους servers του Viber, συνεπώς κανένας χάκερ δεν μπορεί να τα υποκλέψει.

Η δημιουργία ενός επιχειρηματικού λογαριασμού είναι ένα σημαντικό βήμα για την στρατηγική σας στο mobile marketing και στο Viber κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσφέρουμε στους πελάτες μας κορυφαίες επιχειρηματικές λύσεις. Με το Viber for Business μπορείτε να καθιερώστε την εταιρεία σας σε μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μηνυμάτων στον κόσμο και να αρχίσετε αμέσως να επωφελείστε από τις επιλογές μας για branding, ασφάλεια, ανάλυση δεδομένων και την ποικιλλία στα διαφορετικά είδη μηνυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα