Αντίδραση από την Ένωση Εισαγγελέων: Ανακριβείς οι χαρακτηρισμοί για «ήδη κατηγορούμενους» εισαγγελείς - Ποιον φωτογραφίζουν

Σε «ανακριβείς χαρακτηρισμούς που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης» αναφέρεται η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει «ήδη κατηγορούμενους» τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, "φωτογραφίζεται" ο Γιάννης Στουρνάρας

χωρίς να αναφέρεται το όνομά του.

Η Ένωση υπογραμμίζει πως «εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης».

«Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης», καταλήγει η Ένωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης. Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα