«Απειλητική» απάντηση Κίνας σε ΗΠΑ: «Παίζουν με τη φωτιά στο θέμα της Ταϊβάν»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «παίζουν με τη φωτιά», προειδοποίησε το Πεκίνο, μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί την Ταϊβάν εάν η Κίνα επιχειρήσει να την καταλάβει.

Οι ΗΠΑ «χρησιμοποιούν το χαρτί της Ταϊβάν για να αναχαιτίσουν την Κίνα και θα καούν οι ίδιες» δήλωσε ο Ζου Φενγκλίαν, ο εκπρόσωπος του κινεζικού γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν στο Συμβούλιο του Κράτους, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Από την Ουάσινγκτον, ο υπουργός Άμυνας

των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διαβεβαίωσε ότι η πολιτική της «μίας Κίνας» που ακολουθούν οι ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την Ταϊβάν «δεν έχει αλλάξει».

Ο Όστιν έκανε αυτή τη δήλωση όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ «θα υπερασπίζονταν στρατιωτικά την Ταϊβάν» εάν εισέβαλε η Κίνα στο νησί.

«Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε αναλάβει», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Συμφωνήσαμε με την πολιτική της μίας Κίνας, την υπογράψαμε, αλλά η ιδέα ότι η Ταϊβάν θα μπορούσε να καταληφθεί δια της βίας απλώς δεν είναι η αρμόζουσα.

Οι Κινέζοι φλερτάρουν ήδη με τον κίνδυνο αυτή την στιγμή πετώντας τόσο κοντά στην Ταϊβάν και με όλους τους ελιγμούς που επιχειρούν», ανέφερε.

Λίγες ώρες αργότερα , στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο, ο Λόιντ διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

«Όπως είπε ο πρόεδρος, η πολιτική της μίας Κίνας δεν άλλαξε. Επανέλαβε αυτήν την πολιτική και τη δέσμευσή μας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον πορθμό της Ταϊβάν».

#ΚΙΝΑ #ΗΠΑ #ΤΑΙΒΑΝ #ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΠΕΚΙΝΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απειλητική, Κίνας, ΗΠΑ, Παίζουν, Ταϊβάν,apeilitiki, kinas, ipa, paizoun, taivan