Ανασχηματισμός: Στις 18:00 ανακοινώνεται το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος θα κάνει την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου στις 18:00 μμ.

Μια φράση από το βήμα της Κ.Ε. ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φωτογράφισε τις εξελίξεις. Ο Συγκεκριμένα τόνισε πως «Η χώρα μας, η κυβέρνηση και το κόμμα χρειάζονται και νέο αίμα και περισσότερη όρεξη για δουλειά».

Ο

Πρωθυπουργός βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με το μείζον πλέον ζήτημα που καλείται να κλείσει για να συμπληρωθεί το παζλ του ανασχηματισμού, είναι αυτό του πρώτου τη τάξει υπουργείου που ορφανεύει μετά τη μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου.

Δύσκολα θα μετακινηθούν από τις θέσεις τους οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Κοτζιάς, το έργο των οποίων λογίζεται ως πετυχημένο, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος πιθανότατα θα κρατήσει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας.

Το ίδιο ισχύει και για τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, ο οποίος φαίνεται πως προσπαθεί την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφία με την προσέγγιση της πρώην βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα.

Στην θέση του φαίνεται πως θα μείνει το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο Νίκος Παππάς ως επικεφαλής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Επιπρόσθετα αναμένεται να αναβαθμιστούν ο νυν γγ του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου καθώς και ο Δημήτρης Λιάκος.

Ερώτημα αποτελεί ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά και την παραίτηση Τόσκα.

Δεδομένο θεωρείται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προτάξει σε θέσεις μάχης και πρόσωπα που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μεταξύ αυτών πιθανολογείται πως μπορεί να βρίσκονται τόσο η Λούκα Κατσέλη όσο και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα