Αποκάλυψη «φωτιά» - Τέμπη: Εργαζόμενοι έστελναν εξώδικα στον ΟΣΕ και διαμαρτύρονταν για θέματα ασφάλειας

Αποκάλυψη «φωτιά» έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Την ώρα που η ΠΕΠΕ, (Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης) προειδοποιούσε για θέματα ασφαλείας, για να προλάβει ενδεχόμενο δυστύχημα όπως αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, ο ΟΣΕ έστελνε εξώδικα.

Με το πρώτο της εξώδικο στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, η ΠΕΠΕ διαμαρτυρόταν ζητώντας

«την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και της ασφάλειας κυκλοφορίας, η οποία έχει καταστήσει άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των δρομολογίων, όπως αποδεικνύεται από τα δύο πολύ σοβαρά πρόσφατα συμβάντα (εκτροχιασμός στις Σέρρες, σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μηχάνημα του ΟΣΕ στον Δομοκό)».

Ακολούθησε άλλο εξώδικο της Ενωσης Μηχανοδηγών στις 8 Μαρτίου 2022. Εκεί η ΠΕΠΕ ζητούσε «την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής», δηλαδή τα συστήματα τηλεδιοίκησης, φωτοσήμανσης, ETCS, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το προχθεσινό τραγικό συμβάν.

Ενώ σε πρόσφατο εξώδικο της ΠΕΠΕ (31/10/2022) οι μηχανοδηγοί επανέρχονται με δραματικές προειδοποιήσεις: «Παρά τις διαρκείς επισημάνσεις μας, διαμαρτυρίες μας και πρωτίστως τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς αποκατάσταση εντεινόμενων προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, –δυστυχώς– επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τραυματισμών που σας είχαμε εκφράσει», γράφουν και συνεχίζουν.

«Διαπιστώνουμε διαρκώς την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, την έλλειψη συντήρησής της (που αποδεικνύεται από τις βραδυπορίες που καθημερινά δίνονται στους μηχανοδηγούς), τη μη λειτουργία φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης εδώ και πολλά έτη, τη μη λειτουργία του συστήματος ETCS (European Traffic Control System – του οποίου η θέση σε λειτουργία προστατεύει απέναντι στο ανθρώπινο λάθος) που δεν λειτούργησε ποτέ παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές»!

Παρ όλα αυτά, φέρεται, πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έιχε εισακουστεί. Με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί δεκάδες θύματα και οικογένειες να έχουν βυθιστεί σε πένθος.

#ΤΕΜΠΗ #ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ #ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ #ΕΞΩΔΙΚΑ #ΟΣΕ #ΠΕΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα