«Μπλόκο» στο Νόβακ Τζόκοβιτς και για το Ρολάν Γκαρός

Μετά το Αυστραλιανό Όπεν, ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς κινδενεύει να χάσει και το γαλλικό τουρνουά, Ρολάν Γκαρός.

Το πρώτο χτύπημα στον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν η ακύρωσή της βίζας του από την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Πιθανότατα όμως δεν θα είναι το μόνο. Ο Σέρβος τενίστας κινδυνεύει να χάσει και το γαλλικό τουρνουά, Ρολάν Γκαρός αν δεν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου

ανέφερε συγκεκριμένα: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή ξένους επαγγελματίες. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αθλητικές διοργανώσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο», τόνισε σχετικά.

Το νέο «σίριαλ» με τον εμβολιασμό ή μη του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι προγραμματισμένο λοιπόν για τις αρχές Μαΐου, καθώς το Ρολάν Γκαρός ξεκινά στις 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου.

Ναδάλ: Δεν θα είμαι ποτέ ενάντια στη Δικαιοσύνη

«Δεν θα είμαι ποτέ, ενάντια σε αυτό που λέει η Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ τονίζοντας πάντως παράλληλα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι ο μόνος που ευθύνεται για την υπόθεση στην Αυστραλία.

Ο Ισπανός πρωταθλητής, διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι θα προτιμούσε την συμμετοχή του «Νόλε» στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

«Πριν από σχεδόν μια εβδομάδα, όταν κέρδισε στην πρώτη φάση, μπόρεσε να πάρει πίσω τη βίζα του και μπόρεσε να προπονηθεί. Είπα ότι η Δικαιοσύνη μίλησε», επεσήμανε ο Ναδάλ και πρόσθεσε: «Εχθές, η Δικαιοσύνη είπε κάτι άλλο. Δεν θα είμαι ποτέ ενάντια σε αυτό που λέει η Δικαιοσύνη. Νομίζω ότι η κατάσταση ήταν καταστροφική. Δεν είναι ο μόνος που έκανε πιθανώς κακά πράγματα σε αυτήν την περίπτωση.

Φυσικά, υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για όλη αυτήν την τρομερή κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αλλά προφανώς, είναι ένας από τους υπεύθυνους. Το ιδανικό, στον κόσμο του αθλητισμού, είναι οι καλύτεροι παίκτες να βρίσκονται στο γήπεδο και να παίζουν στα πιο σημαντικά γεγονότα, χωρίς αμφιβολία. Η παρουσία του Τζόκοβιτς θα ήταν καλύτερη για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα