Χαρδαλιάς όπως Τσιόδρας: Βούρκωσε ο υπουργός - «Ευχαριστούμε για όλα, για κάθε φορά που είπατε όχι» (vid)

Ο Χαρδαλιάς κλείνοντας την ομιλία του, με τρεμάμενη φωνή και σχεδόν βουρκωμένος, ευχαρίστησε τους πολίτες για τον ένα χρόνο πολύ σκληρής προσπάθειας τήρησης των μέτρων.

Στη δύσκολη πορεία που επί ένα χρόνο διανύουν όλοι οι πολίτες απέναντι στον κορονοϊό αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στέλνοντας μήνυμα ότι «ένα χρόνο μετά δεν υποχωρούμε, όλοι είμαστε κουρασμένοι, αγχωμένοι αλλά όχι φοβισμένοι».

Έκανε λόγο για μία πορεία τεράστια, πρωτοφανή, επίπονη. «Μας έχει στερήσει πολλά. Τα μικρά και μεγάλα πράγματα

που κάνουν τη ζωή μας χαρούμενη» ανέφερε κάνοντας τον απολογισμό του ενός έτους από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Ένα χρόνο μετά έχοντας κοπιάσει και παλέψει δίνουμε μία σειρά από μάχες για να φτάσουμε σιγά σιγά στην υπέρτατη νίκη» ανέφερε και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τον καθένα ξεχωριστά.

Ανέφερε ότι η αγωνία είναι να μείνουμε ασφαλείς έως το τέλος προσθέτοντας ότι «για κάποιους αυτό εξελίσσεται σε στοίχημα ζωής, στοίχημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, τους πολίτες. Ένα χρόνο μετά παλεύουμε χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν».

Και συνέχισε λέγοντας «ένα χρόνο μετά, βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ. χάρις στο εμβόλιο η ελευθερία δεν αργεί, σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει, για την κούραση που αντέχετε, για την μάσκα που δεν ξεχνάτε, για κάθε φορά που είπατε όχι, όταν τόσο ανάγκη είχατε να πείτε δεν πειράζει». 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 27:00

Είχε προηγηθεί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας 21 Μαρτίου ο οποίος βουρκωμένος είχε πει πόσο πολύτιμοι είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας.

Συγκεκριμένα είπε: «Μου έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους παγκόσμια καταξιωμένους ανθρώπους, πως κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας.

Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας, είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες.

Η απάντηση είναι πως τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους αλλά κατ’ εξοχήν αυτούς. Δε μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς. Το αν θα έχουμε λιγότερους θανάτους σε αυτό τον πληθυσμό μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Δείτε την Ιταλία και την Ισπανία και θα σας πω δυο λόγια παρακάτω για αυτό».

Κατά τη διάρκεια της δήλωσής τους, ο λοιμωξιολόγος σάστισε για λίγο, συγκινήθηκε, δάκρυσε και συνέχισε την ομιλία του. 

Keywords
Τυχαία Θέματα