Χαρίτσης: Κάποιοι βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για μνημονιακές πολιτικές

«Η επόμενη ημέρα της οικονομίας έχει στο επίκεντρο την αγορά εργασίας – Η κρίση γίνεται αντιληπτή από κάποιους ως ευκαιρία να επανέλθουν μνημονιακές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων». Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Η κρίση που βιώνουμε γίνεται αντιληπτή, δυστυχώς και από την κυβέρνηση, ως ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας

σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και για να επανέλθουν μνημονιακές πολιτικές, που τα προηγούμενα χρόνια κατάφερε να αντιστρέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο». «Δεν μπορούμε να μιλάμε για επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας με στρατιές ανέργων και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ζήτημα των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «επιβεβαιώθηκε και από την Κομισιόν ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στην απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων, αλλά σε τηλεκατάρτιση με τη διαμεσολάβηση των ΚΕΚ».

«Οι ωφελούμενοι θα λάβουν από 600 ευρώ ενώ άλλα 470 ευρώ θα μοιραστούν τα ΚΕΚ και οι -όλες κι όλες επτά- εταιρείες που δημιούργησαν το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας ως «αποκορύφωμα του κυβερνητικού εμπαιγμού» την «προσπάθεια διάφορων υπουργών να μεταθέσουν την ευθύνη για το φιάσκο στους ίδιους τους επιστήμονες».

Διασπάθιση δημόσιου χρήματος

«Πρόκειται για ξεκάθαρη διασπάθιση δημόσιου χρήματος» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Συγκεκριμένα συμφέροντα αποκτούν πρόσβαση στα δημόσια ταμεία. Με επίκαιρη ερώτηση καλούμε τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για αυτό που συνέβη και για το που πάνε τα χρήματα» συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι «για τα εν λόγω προγράμματα χρησιμοποιείται και δημόσιο χρήμα, την ώρα που η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ».

Στο μεταξύ ο Αλ. Χαρίτσης κατήγγειλε ότι «τα ΜΜΕ αποσιώπησαν το ζήτημα», κάνοντας λόγο για «αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που απασχολούν την κοινωνία και των όσων προβάλλουν τα ΜΜΕ». «Αν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υπόθεση δεν θα είχε αναδειχθεί» είπε. Και συνέχισε: «Είναι θέμα πολυφωνίας, δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου. Έχουμε καλέσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το ΕΣΡ να πάρει θέση, και αναμένουμε τις ενέργειές του. Θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για να αντιστραφεί η κατάσταση».

Τέλος, όσον αφορά στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει και για αυτό το ζήτημα επίκαιρη ερώτηση. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει τι ακριβώς έχει κάνει με τα δημόσια αποθεματικά, εφόσον μάλιστα τα μέτρα που έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν δικαιολογούν τη χρήση του μαξιλαριού». «Τώρα αποδεικνύεται ότι η απόφαση να δημιουργηθεί το μαξιλάρι ασφαλείας, η οποία τόσο είχε λοιδορηθεί, ήταν ιστορικής σημασίας» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει λογοδοσία, ενώ οι παλινωδίες της κυβέρνησης δείχνουν ότι και εδώ πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο», κατέληξε.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Keywords
Τυχαία Θέματα