Χρυσοχοΐδης: Γι αυτό δεν πέταξε τη Δευτέρα το Beriev στις φωτιές σε Λαυρεωτική και Βίλια

Απάντηση σχετικά με το γιατί δεν πέταξε χθες το ρωσικό Beriev πάνω από τις φωτιές, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση των πύρινων μετώπων, εξήγησε γιατί το Beriev δεν πέταξε τη Δευτέρα σε κανένα απ΄ο τα πύρινα μέτωπα, Λαυρεωτικής και Βιλίων.

«ο Beriev στις χθεσινές πυρκαγιές δεν πέταξε, λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης, βρισκόταν σε συντήρηση από τις 13 Αυγούστου» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Σήμερα εκδηλώθηκαν 50 νέες πυρκαγιές. Διαχειριζόμαστε 98 συνολικά. Χθες κληθήκαμε να διαχειριστούμε 2 μεγάλες πυρκαγιές. Μια Λαυρεωτική και μια Βίλια. Στη Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν εκεί.

Μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 8 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Στα Βίλια η κατάσταση είναι καλύτερη παρά τις πολλές αναζωπυρώσεις. Πραγματοποιήθηκε το πρωί προληπτική εκκένωση τροφίμων από μονάδα φροντίδας. Ενημερώθηκαν με μήνυμα κάτοικοι οικισμών για να εκκενώσουν οικισμούς προς ασφαλή κατεύθυνση. Παραμένουν ισχυρές οι δυνάμεις 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα. Μαζί μας στο μέτωπο δυνάμεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού 143 πυροσβέστες από Πολωνία.

Μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου Δευκαλίων ο ΕΣ παρέχει συνδρομή. Μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν 20 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε διάφορες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων ήταν άμεση. Με τις συνθήκες και τη συμμετοχή των εναέριων μέσων, σας γνωρίζουμε ότι στο Λαύριο ήταν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21. Τ

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις αυτές τις δύο μέρες, συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης. Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή. Οι συνθήκες που ευνοούν πυρκαγιές θα υπάρχουν και τις επόμενες μέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα