Δείτε την ομιλία του Τσίπρα Live: «Έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών»

Την επιστροφή των πολλών στην ευημερία, προανήγγειλε απο το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός ανοίγοντας την αυλαία της τριήμερης συνεδρίασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

“Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάσαμε χθες και πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασσης της οικονομίας και της κοινωνίας, που αφορά το τώρα και την επόμενη τετραετία» ανέφερε. “ Το κοινωνικό κράτος δικαίου και η δίκαιη ανάπτυξη

είναι η μόνη που μπορεί να δίνει μέρισμα στους πολλούς” τόνισε σημειώνοντας πως αν και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχαμε ανάπτυξη αλλά για τους λίγους. Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την “ανυπολόγιστη” οικονομική κρίση που βύθισε την πλειοψηφία των Ελλήνων σε αναξιοπρέπεια απο τις βάναυσες πολιτικές επιλογές. “Έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών” ανέφερε επισημαίνοντας ότι έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθούν άμεσα τα νέα μόνιμα μέτρα που εξήγγειλε στο Ζάππειο.

“Εμείς παραλάβαμε ένα κράτος διαλυμένο και χρεοκοπημένο, μια κοινωνία σε απόγνωσή και άδεια ταμεία” συμπλήρωσε. Για το τρίτο μνημόνιο είπε πως “αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω αφού πρώτα όμως είχαμε ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού”. “Ακόμα και μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες του μνημονίου εμείς θέσαμε ως προτεραιτότητα την ανθρωπιστική κρίση” είπε.

Επίσης, χαρακτήρισε κρυπτόμενο τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή όπως είπε του έχει προτείνει πολλές φορές ντι μπειτ αλλά εκείνος αρνείται. “Στην κίτρινη προπαγάνδα και στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα είναι ασυναγώνιστος” συμπλήρωσε για τον αρχηγό της ΝΔ.

«Δεν είναι παροχές, κόλπα ή δώρα. Είναι δικαιοσύνη και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους πολλούς. Είναι ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες του λαού που υπέφερε» είπε τονίζοντας ότι τα μέτρα είναι μόνιμα. «Εμείς δεν ερχόμαστε σήμερα για να υποσχεθούμε αλλά για να εγγυηθούμε τα νέα μέτρα» συμπλήρωσε και κάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει το δικό της αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Τέλος κάλυψε απόλυτα τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη λέγοντας πως η ΝΔ έχει «ιδεολογικό μένος» μαζί του επειδή εξυγίανε την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα