Δηλητηρίαση στη Φλώρινα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες - «Βλέπαμε τον θάνατο»

«14 οικογένειες θα μπορούσαν να κλαίνε όλοι» είπε θέλοντας να επισημάνει το πόσο τυχεροί στάθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς.

Τα όσα έζησαν στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα που σημειώθηκε η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ένας εκ των ενοίκων της ξενοδοχειακής μονάδας.

«Ήταν μια τρομερή δοκιμασία γιατί ήταν μια κατάσταση στην οποία βλέπεις τον θάνατο να έρχεται και δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί με το μονοξείδιο

τoυ άνθρακα δεν καταλαβαίνεις τίποτα», είπε αρχικά ο κ. Ορέστης Σαμαράς, ο οποίος τελικά βγήκε από το δωμάτιό του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

«Εγώ δεν αισθάνθηκα τίποτα. Αρχικά επηρεάστηκε η γυναίκα μου. Σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, μου είπε ''Ορέστη δεν νιώθω καλά'' και πήγα να την συνεφέρω και τότε λιποθυμάω και εγώ», ανέφερε στη συνέχεια. Είπε ότι δεν υπήρχε κάποια άσχημη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα και ότι η εξέλιξη ήταν τόσο ακαριαία που δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτόματα έκλεισε την θέρμανση, γιατί συνειδητοποίησε ότι ενδεχομένως το πρόβλημα ερχόταν από τον αεραγωγό.

«Ήμασταν πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς το ΕΚΑΒ κλήθηκε και ήρθε ευτυχώς γρήγορα και μετά αρχίσαμε να έχουμε όλοι αυτά τα συμπτώματα και να προσπαθούμε ο καθένας με την ψυχική του δύναμη να σωθεί», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ναι μεν τώρα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένουν όλοι σε κατάσταση σοκ.

Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι μέχρι τώρα, ούτε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ούτε κανείς άλλος από την επιχείρηση, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους. «Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν ούτε τότε εκεί, όταν βγαίναμε όλοι έξω σαν τα κοτόπουλα», ανέφερε επίσης. «14 οικογένειες θα μπορούσαν να κλαίνε όλοι» είπε τέλος θέλοντας να επισημάνει το πόσο τυχεροί στάθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς, καθώς ένας 48χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης.

«Αρχικά νομίζαμε ότι είχαμε τροφική δηλητηρίαση, ζαλιζόμασταν, (είχαμε) έντονη ταχυκαρδία, εμετό δεν μπορούσαμε να σταθούμε οπότε πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ» ανέφερε μια από τους ενοίκους στο EΡΤΝews.

Επίσης, ένας από τους ενοίκους που πήρε εξιτήριο, μίλησε στο EΡΤΝews και είπε «ευτυχώς δεν κοιμόμασταν εκείνη την ώρα. Ημασταν όλη τη νύχτα με μάσκες οξυγόνου για να αναπληρωθεί το οξυγόνο που χάθηκε από μονοξείδιο του άνθρακα».

#ΦΛΩΡΙΝΑ #ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ #ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δηλητηρίαση, Φλώρινα, Σοκάρουν, - Βλέπαμε,dilitiriasi, florina, sokaroun, - vlepame