Δημοσκόπηση: Αυτό είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Tις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος αποτυπώνει η νέα έρευνα-δημοσκόπηση της MRB, με τη ΝΔ να έχει συγκεκριμένο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ποιοι υπουργοί αξιολογούνται θετικά από το εκλογικό σώμα.

Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει «αντοχές» παρά τη φθορά των δύο ετών διακυβέρνησης, την ώρα που καρπώνονται την υπευθυνότητα και τις ταχύτατες κινήσεις οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος αποτυπώνει η νέα έρευνα της της MRB.

Πιο αναλυτικά

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου και προηγείται με 13 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό 23,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και μετά η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στην παράσταση νίκης, οι πολίτες δίνουν σαφές προβάδισμα στη ΝΔ. Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» η ΝΔ συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%, αν και η διαφορά έχει μειωθεί από το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Όσον αφορά στους υπουργούς, φαίνεται πως οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών στην διπλωματική σκακιέρα, κ. Νίκου Δένδια και η αντιμετώπιση της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, αποδίδουν καρπούς. Αμφότεροι τυγχάνουν ιδιαίτερης αποδοχής από τους πολίτες.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με τα περισσότερα «like» των πολιτών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται εκτός 20άδας, κάτι που δείχνει πως έχει πρόβλημα αποδοχής από το εκλογικό σώμα, με την πολιτική που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Αυτό, ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi, afto, syriza